I u SNSD-u slavlje/ Zastrašujući govor Milorada Dodika

Moja je pobjeda čista kao suza i moj moto je RS prije svega! Ne zanimaju me druga dva člana Predsjedništva!

Front 07.10.18, 23:56h

Moja je pobjeda čista kao suza i moj moto je RS prije svega! Ne zanimaju me druga dva člana Predsjedništva!
- Ova pobjeda je čista kao suza. Ne može im pomoći ni 100 američkih amabasada. Ivanić je kažnjen za podaničku politiku - istakao je Dodik proglasivši pobjedu u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda



 

Milorad Dodik proglasio je večeras pobjedu u utrci za člana Predsjedništva BiH iz RS-a. 


- Od prebrojanih 85 posto glasova, za mene je glasalo 56 posto  birača, a za Mladena Ivanića 44 posto- rekao je Milorad Dodik. Razlika je 70.500 glasova i ona je nedostižna – rekao je Dodik večeras u prvom obraćanju nakon današnjih Općih izbora. 


Kaže da kandidatu Savaza za pobjedu Mladenu Ivaniću „ne može pomoći ni sto američkih i britanskih ambasada. 


- Ova pobjeda je čista kao suza. Ne može im pomoći ni 100 američkih amabasada. Ivanić je kažnjen za podaničku politiku -  istakao je Dodik proglasivši pobjedu u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda 


Kaže da će njegov moto biti - RS prije svega, a da ga ne zanima koja su druga dva člana Predsjedništva BiH. 


Dodik vjeruje da je moguće u BiH napraviti napredak, ukoliko, kako kaže, svi se budu uvažavali, a odbacit će politiku miješanja stranaca. 


Kazao je da je pobjeda kandidatkinje SNSD-a za predsjednicu RS-a Željke Cvijanović izvjesna, kao i da je SNSD pokazao dominaciju na izborima. 


Dodik je naveo da je telefonski razgovarao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je, kako je naveo, s radošću primio ove rezultate, „imajući u vidu Ivanićeve navode da se Srbija miješa u izbore u RS“. 


Prvi njegov sastanak kao člana Predsjendištva BiH bit će, kaže, s Vučićem.

 

(Fena/ad)

BLIN
KOMENTARI