Kandidatkinja koalicije 'Hrvatsko zajedništvo'

Diana Zelenika: Da su izbori regularni, čestitala bih Komšiću

Front 07.10.18, 23:09h

Diana Zelenika: Da su izbori regularni, čestitala bih Komšiću
Dopredsjednik Republike Hrvatske i premijer Republike Hrvatske su izravno stali na stranu Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i time generirali hrvatsko biračko tijelo. Da nije bilo tako, rezultati bi bili drugačiji, rekla je Zelenika

 

Diana Zelenika, kandidatkinja koalicije "Hrvatsko zajedništvo" predvođena Hrvatskom demokratskom zajednicom 1990, je istakla da bi čestitala Željku Komšiću, kandidatu koalicije "Bosna i Hercegovina pobjeđuje", da zna da su izbori regularni.

 

"Dopredsjednik Republike Hrvatske i premijer Republike Hrvatske su izravno stali na stranu Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i time generirali hrvatsko biračko tijelo. Da nije bilo tako, rezultati bi bili drugačiji. Pokazalo se da nismo zrelo demokratsko društvo, a to se između ostalog pokazuje po broju žena u politici. Udruge za ženska prava se nisu oglasili apropo jedine kandidatkinje za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Ja više ne vidim razlog postojanja jedinog parlamentarnog Povjerenstva za ravnopravnost polova", kazala je.

 

Na pitanje Nikole Vučića, reportera N1, da li će čestitati Željku Komšiću, kandidatu koalicije "Bosna i Hercegovina pobjeđuje" koju čine Demokratska fronta i Građanski savez, na pobjedi, odgovorila je:

 

"Da izbori regularni, čestitala bih Komšiću", odgovorila je Zelenika.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI