SDP BiH nakon pisma premijera FBiH

SDA i Fadil Novalić nastavljaju kršiti zakone, lagati građane i krasti od penzionera!

Front 03.10.18, 19:08h

SDA i Fadil Novalić nastavljaju kršiti zakone, lagati građane i krasti od penzionera!
Ono što je sigurno jeste da SDA i njihov premijer nastavljaju lagati naše građane i to čine trošeći njihove pare, kažu iz SDP-a BiH

 

Pismo koje je premijer Fadil Novalić uputio na adrese svih penzionera u Federaciji Bosne i Hercegovine predstavlja još samo jednu u nizu njegovih laži sa ciljem posljednjeg pokušaja obmane građana pred Opšte izbore u našoj zemlji, saopćeno je iz SDP-a BiH.

 

- Naime, spasilac Novalić u svom pismu, a zapravo predizbornom pamfletu, slagao je sve što je mogao slagati.

 

Piše kako je, kad je došao na mjesto premijera, zatekao 229 miliona KM duga u Zavodu PIO/MIO i veliku nepravdu između najviših i najnižih penzija.

 

Ono što je istina jeste da je prema javnom dostupnom Revizorskom izvještaju Zavoda PIO/MIO dug ovog Fonda 2011. godine iznosio 180 miliona KM, a do 2015. godine je smanjen na 120 miliona KM dok su istovremeno sve penzije podignute za više od 10%.

 

Važno je opet napomenuti i klovna od premijera Fadila Novalića i sve penzionere i građane Federacije BiH da je pomenuti dug ili gubitak u Fondu PIO/MIO nastao kada su SDA i HDZ, zarad kupovine glasova, penzionisali desetine hiljada ljudi od 35 do 40 godina i tako srušili ne samo penzioni nego i privredni sistem u FBiH.

 

Premijer koji će ostati upamćen po nebrojenom nizu besmislenih i skandaloznih izjava poput one da je 400 KM društveno opasna plata, u svom pismu također tvrdi da su usvajanjem novog Zakona o PIO-u penzije podignute između 3,5 i 14%.

 

Koliko je to istina, najbolje svjedoče isplate penzija koje su povećane sa 326,17 na 327 KM. Premijeru, penzije ste podigli samo na papiru i to i Vi, a naročito prevareni penzioneri, najbolje znate.

 

Posebno pitanje je ko je sve slanjem ovog pisma penzionerima u Federaciji BiH prekršio zakon? Postavljamo pitanje premijeru da objasni građanima ko je platio slanje 400 hiljada pisama, da li je to uradio on iz svog džepa, da li je to uradio Ured premijera FBiH ili Vlada Federacije ili je to uradila BH Pošta javnim sredstvima po njegovom i nalogu SDA?

 

Ono što je sigurno jeste da SDA i njihov premijer nastavljaju lagati naše građane i to čine trošeći njihove pare.

 

Bilo kakvo drugačije ponašanje s njihove strane bilo bi istinsko iznenađenje.

 

SDP BiH poziva građane, a naročito penzionere, da u što većem broju izađu na izbore i da ako im je lijepo kao što im Fadil kaže, samo što oni to ne vide – glasaju za SDA, a ako žele da promijene situaciju zbog koje nam glavom bez obzira bježi ko god ima gdje – neka glasaju za SDP i Zemlju za sve nas - saopćeno je iz SDP-a BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI