Iz Stranke za BiH osudili nekorektnu predizbornu kampanju

Kćerke kandidata za člana Predsjedništva BiH Amera Jerlagića napadnute dok su dijelile letke, oštećen im automobil

Front 01.10.18, 12:48h

Kćerke kandidata za člana Predsjedništva BiH Amera Jerlagića napadnute dok su dijelile letke, oštećen im automobil
Ovaj nemio događaj ne bi bio ništa neobičan za ovu kampanju da nije riječ o kćerkama jednog od kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Amera Jerlagića, koje su ciljano izabrane za zastrašivanje, jedine od više od 1.000 volontera Stranke za BiH koji se nalaze na području Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Press-službe stranke

 

Press služba Stranke za Bosnu i Hercegovinu oglasila se povodom napada na kćerke predsjednika ove stranke Amera Jerlagića. Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

 

- Da je predizborna kampanja blago rečeno nekorektna, poznato je svim učesnicima u ovim izborima. Međutim, uz nekorektnost pojavljuju se i drugi oblici bojkotiranja pojedinih kampanja – od cijepanja i šaranja plakata protivnika do fizičkog zastrašivanje volontera pojedinih stranaka.


Tako su u subotu, učestvujući u kampanji dijeljenja predizbornog materijala svog oca, Amera Jerlagića, napadnute njegove kćerke Asja i Nejra kojima je oštećen i automobil (hauba i far) u kojem su dovezle propagandni materijal.


Ovaj nemio događaj ne bi bio ništa neobičan za ovu kampanju da nije riječ o kćerkama jednog od kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Amera Jerlagića, koje su ciljano izabrane za zastrašivanje, jedine od više od 1.000 volontera Stranke za BiH koji se nalaze na području Kantona Sarajevo.


Ipak, ovaj nemio događaj nije zastrašio Asju i Nejru, kao ni ratni vihor nadkapetana Armije BiH Amera Jerlagića, koje su subotu u potpunosti iskoristile da daju  svoj doprinos kampanji Stranke za Bosnu I Hercegovinu kao i kampanji svoga oca, saopćeno je iz Press službe Stranke za Bosnu i Hercegovinu

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI