pušten iz bolnice

Izazvao haos, povrijedio ljude: Ovo je Eldin koji je u autu bh. tablica napušen divljao po centru Zagreba

Hronika 28.09.18, 07:59h

Izazvao haos, povrijedio ljude: Ovo je Eldin koji je u autu bh. tablica napušen divljao po centru Zagreba
Policija je utvrdila da je kobnoga dana oko 11.35 sati Halilović Ilicom vozio Opel Astru registarskih oznaka BiH

 

Nakon dvije i po sedmice hospitalizacije u KB-u Sveti Duh, gdje je “proslavio” i rođendan, iz bolnice je u četvrtak malo poslije 9 sati otpušten Eldin Halilović (25), državljanin BiH, koji je 10. septembra na zagrebačkoj Aleji Bologne izazvao potpunu pomutnju vozeći pod utjecajem opijata- piše Jutarnji.hr

 

Usporenog koraka u pidžami dok mu se na licu iščitavala bol koju trpi, u pratnji policajaca odveden je u policijsku stanicu na krim-obradu kako bi se konačno suočio s onim što mu prijeti - kaznenom prijavom za izazivanje dvije prometne nesreće u kojima je jedna osoba zadobila ozljede opasne po život, ali i zbog bijega s mjesta nesreće.

 

Budući da je nakon dolaska u bolnicu inicijalno odbijao operaciju, a nakon što je pristao na operativni zahvat zdravstveno stanje mu se sporo popravljalo zbog upale pluća, Haliloviću će sudac istrage najvjerojatnije odrediti istražni zatvor te će biti prebačen u Zatvorsku bolnicu.

 

Policija je utvrdila da je kobnoga dana oko 11.35 sati Halilović Ilicom vozio Opel Astru registarskih oznaka BiH. Nedaleko od zgrade Ravnateljstva policije, a da nije prilagodio brzinu i način vožnje gustoći prometa, naletio je na Seat Alteu koju je vozio 48-godišnjak i koja je u trenutku naleta bila zaustavljena.

 

Udarac u Seat, nakon kojega mu je s automobila otpala registarska pločica, Halilović je ignorirao pa se preko pune bijele crte polukružno okrenuo i nastavio dalje, da bi vrlo brzo prednjim kotačem udario u rubni kamen, sletio s ceset na trotoar i zabio se u Daciju koju je, pak, 65-godišnjak zbog kvara zaustavio na trotoaru.

 

Unatoč brojnim svjedocima koji su s nevjericom promatrali pomahnitale manevre, Halilović je nastavio bježati lijevom prometnom trakom po Aleji Bologne. Kad je naišao na kolonu vozila, odlučio je sve preteći prešavši preko dvostruke pune crte i vozeći se trakom namijenjenom za vozila iz suprotnog smjera.

 

Dolaskom do križanja s Ulicom Medpotoki nastao je totalni haos. Vozač Seat Altee pokušao je izbjeći frontalni sudar, ali mu to nije uspjelo pa je zadobio ozljede opasne po život. Seat je odbačen unatrag te se okrenuo na krov i na semaforu udario u Uberov VW Golf koji je vozio 60-godišnjak. Halilović se nastavio nekontrolirano kretati. Nakon što mu je s auta otpao lijevi kotač, prevrnuo se na lijevi bok i zaustavio nasred ceste.

 

Potom mu se Opel zapalio, a Eldin Halilović je, uprkos ozljedama, skupio snagu i naočigled zgroženih svjedoka počeo bježati. Uhvaćen je nakon jednog kilometra. U bolnici je odmah priznao da je konzumirao marihuanu. Što je nađeno u pretresu njegova auta i je li boravio na nekoj lokaciji u Zagrebu nije poznato.

 

Više fotografija pogledajte ovdje

 

(Jutarnji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI