Morate isprobati

Naučnici otkrili kako da budete dobri u seksu: Upoznajte se s 'terenom' i ostali savjeti

DEPO PLUS 27.09.18, 10:00h

Naučnici otkrili kako da budete dobri u seksu: Upoznajte se s 'terenom' i ostali savjeti
Ovo je nekoliko načina kako da postanete dobri u seksu, ako je vjerovati naučnicima i brojnim istraživanjima

 

Generaliziranje ono što nekoga čini "dobrim u krevetu" je zapravo vrlo nezgodno. No postoji nekoliko stvari koje oni koji su dobri u seksu, rade.

 

Istraživanja su pokazala povezanost između instinkta u vezi onoga što mislimo da odgovara našem partneru i njihovog seksualnog zadovoljstva. Osim toga, brojna su istraživanja pokazala koliko dobar seksualni život utječe na život - ljudi su zadovoljniji, imaju čak i veće plaće ako imaju dobar seksualni život, manje problema s mentalnim zdravljem, odnosno tjeskobom i depresijom.

 

Ovo je nekoliko načina kako da postanete dobri u seksu, ako je vjerovati naučnicima i brojnim istraživanjima. 

 

Neka se vaš partner osjeća seksi

 

Istraživanje iz 2010. pokazalo je da osjećaj samopouzdanja i što manje pojavljivanje misli koje su povezane s fizičkim izgledom, dovode do većeg seksualnog zadovoljstva. Jednostavnije, što se bolje neko osjeća, to će seks biti bolji. 

 

Upoznajte se s "terenom"

 

Znati sve o genitalijama svog partnera zvuči kao normalna stvar, no čini se da nije, barem tako kaže istraživanje iz 2017. Tvrtka Eve Appeal provela je istraživanje na Britankama i zaključili su da mušarci ne znaju razliku između vagine i vulve. 

 

Saznajte što vaš partner voli

 

Jedan vrlo važan dio vulve je klitoris. Ako vaš partner ima klitoris, bilo bi dobro da znate gdje se nalazi. Podaci znadnjeg OMG Yes Sexual Pleasure istraživanja prvi puta je zapravo dokazalo koliko je klitoris bitan za ženski orgazam. Tri četvrtine žena reklo je da je stimulacija klitorisa tokom spolnog odnosa za njih važna kako bi doživjele orgazam ili bolji orgazam. Prije nego se bacite na stimumlaciju, trebali biste znati na koji način vaša partnerica to voli. 

 

Ne zanemarite predigru

 

Univerzitet u Indiani pokazalo je kako je primjerice kod žena kombinacija oralnog i vaginalnog seksa, dobitna kombinacija za veću vjerovatnoću postizanja orgazma, nego samo jedna od tih stvari bez druge. Istraživanjem u Albanyju htjelo se pokazati koliko je ljubljenje važno za dobar seks. Zaključili su kako se poljupcima partneri povezuju, povećava im se hormon sreće, smanjuje hormon stresa i povećava želja za seksom. No 50 posto muškaraca reklo je kako bi se seksalo i bez ljubljenja, a samo 15 posto žena. 

 

 

(Vecernji.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI