foto/ starinski ključevi otvaraju vrata, a u sobama kraljevski kreveti

Luksuz na Jadranu u koji idu samo najbogatiji: Nezaboravno iskustvo noćenja u ovom hotelu košta vrtoglavih...

Lifestyle 24.09.18, 14:49h

Luksuz na Jadranu u koji idu samo najbogatiji: Nezaboravno iskustvo noćenja u ovom hotelu košta vrtoglavih...
U ovom hotelu možete zaboraviti na kartice za otključavanje vrata, s obzirom da će vas dočekati teški gotovo starinski ključevi. Ulazna vrata skrivaju predivnu sobu sa visokim prozorima, baršunastim zidovima, dijelom za sjedenje i velikim kraljevskim krevetom. U uglu je šareni barokni stol

 

 

Izvor: Express.hr


Na nekoliko načina možete doći do Palazzo Venart hotela u Veneciji, u blizini zaljeva. Možete tamo stići uz vodeni taksi, što je malo skuplja varijanta na koju ćete potrošiti 200 dolara ili više, no pred ulaz hotela koji zadivljuje svojom otmjenošću, stići ćete kako i priliči. Sa stilom. A možete i pričekati vodeni autobus na koji ćete potrošiti oko 15 eura.


Iako Palazzo Venart nije najskuplji hotel u Veneciji, noćenje u jednoj od najskromnijih soba u hotelu stoji oko 700 dolara, a uz ovih 200 za prijevoz, svota već postaje jako, jako velika. Ružičasti zastori, namještaj u baroknom stilu, zlato posvuda, ovaj je hotel u uspio spojiti prošlost i sadašnjost i osigurati prozračan i ugodan izgled.

 

palazzo-venart-hotel-2


Hotelom upravlja talijanski podružnica LDC Hotels&Resorts, a u svojoj je karijeri ovaj hotel bio je mjesto kojeg su posjećivali mnogi osebujni individualci, među njima i "slavni ratni gospodar kondotijer Pandolfo Malatesta, koji je u hotelu pronašao utočište nakon ekskomunikacije i nakon što je osuđen da bude spaljen zbog svoje nekontrolirane pohlepe za novcem i slavom".


Hotel je doživio detaljnu rekonstrukciji i obnovu pod pomnom paskom talijanskog ministarstva kulturnog naslijeđa, čiji je predstavnik svaki tjedan provjeravao da restauracija staklenog svoda, renesansnih ferski, stubišta i portala bude izvedena na precizan i povijesno ispravan način.  

 

palazzo-venart-hotel-5


Rezultiralo je to impresivnom autentičnošću koja vas može dovesti do toga da zaboravite na proslavljeni grad koji se nalazi ispod palačinih vrata. Neki će pomisliti kako je ovaj tihi kutak susjedstva Santa Croce, jednog od šest povijesnih sestiera u Veneciji, možda i predaleko od 'prave akcije'. Gotovo iza ugla hotela nalazi se bogato ukrašena crkva San Stae.


U ovom hotelu možete zaboraviti na kartice za otključavanje vrata, s obzirom da će vas dočekati teški gotovo starinski ključevi. Ulazna vrata skrivaju predivnu sobu sa visokim prozorima, baršunastim zidovima, dijelom za sjedenje i velikim kraljevskim krevetom. U uglu je šareni barokni stol.


Goste dočekuje poruka napisana rukom, i košara prepuna voća. Popločana kupaonica je prostrana, sa velikom kadom i grijanim držačem za ručnike, i mekanim i udobnim ručnicima i ogrtačem.

 

palazzo-venart-hotel-4


Hotel obiluje vrtovima i drvećima, od čempresa, palmi, magnolije, Ugodno smješteni u dvorištu sa knjigom i čašom vina u ruci, imati ćete prekrasan pogled na stoljetne skulpture i na Canal Grande, najveći kanal u Veneciji. Između dvorišta i terase predvorje je prepuno cvijeća i murano stakla.


Mramorno stubište vodi do prostora za boravak s pozlaćenim policama, i klavira u kutu. U bilo kojem trenutku, sama pomisao na osvježenje, lako će dozvati nekog od članova osoblja, piše New York Times.  


Potraga za dobrom hranom i vrhunskim delicijama neće vam biti mučan posao, jer je jedan od venecijanskih ponajboljih restorana Il Glam Ristorante & Bar, u sklopu hotela. U tom je restoranu s pogledom na dvorište, objed nezaboravno iskustvo koje vam priprema kuhar Enrico Bartolini, ponosni sakupljač Michelin zvjezdica.

 

palazzo-venart-hotel-3


Klasičan obrok stoji oko 90 eura, a doručak se za toplog vremena poslužuje u dvorištu.


Iako u hotelu neće uživati u nekim moderni načinima opuštanja, poput spa tretmana i bara za tulumarenje, ako želite uživati u predivnom okruženju i ukusnoj hrani, Venart vas neće razočarati.

 

Fotogaleriju pogledajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI