Važna obavijest za vozače

Ovuda nećete moći proći: Danas blokade saobraćaja zbog dolaska Sergeja Lavrova

Hronika 21.09.18, 07:58h

Ovuda nećete moći proći: Danas blokade saobraćaja zbog dolaska Sergeja Lavrova
Iz istog razloga zabranjuje se saobraćaj teretnim vozilima iznad 7,5 tona od 10 do 16 sati na području Istočnog Sarajeva, a od 13 do 21 sat na području Banja Luke i Laktaša

 

U jutarnjim satima skrećemo pažnju na smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u centralnim i istočnim krajevima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

''Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačanog je intenziteta, posebno na dionicama u gradskim centrima.

 

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini'', saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom

 

''Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce.

 

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore izvode se na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići, zbog čega je na ovoj dionici na snazi obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

 

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala do 23. septembra, od 11 do 11:45 sati dolazi do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad).

 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja, danas i sutra od 09 do 13 i 15:30 do 18:30 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

 

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

 

Zbog posjete ministra vanjskih poslova Ruske Federacije danas od 12 do 15 sati doći će do obustave saobraćaja na području Istočnog Sarajeva, a od 14 do 16 i od 18 do 19:30 sati na dionici aerodrom Mahovljani-Aleksandrovac-Klašnice, kao i na pojedinim ulicama na području Banja Luke. Iz istog razloga zabranjuje se saobraćaj teretnim vozilima iznad 7,5 tona od 10 do 16 sati na području Istočnog Sarajeva, a od 13 do 21 sat na području Banja Luke i Laktaša'', saopćeno je.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Arhiv/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI