Nakon stravične nesreće u kojoj su poginule tri djevojke

Almir Ejubović spreman priznati krivicu, traži nagodbu sa Tužilaštvom: Šta će odlučiti glavna tužiteljica Burzić?

Hronika 20.09.18, 18:37h

Almir Ejubović spreman priznati krivicu, traži nagodbu sa Tužilaštvom: Šta će odlučiti glavna tužiteljica Burzić?
Almir Ejubović, koji se trenutno nalazi u pritvoru, u sudnici će se naći 27. oktobra kada će mu početi suđenje


Odbrana Almira Ejubovića, optuženog za udes u kojem su stradale Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) predao je zahtjev Tužilaštvu KS-a za sklapanje sporazuma o priznanju krivice. Ovo je za Oslobođenje potvrdio advokat Senad Dupovac koji, međutim, nije želio govoriti o uslovima sporazuma, jer kako kaže, još uvijek čeka odgovor glavne tužiteljice Dalide Burzić.

 

Dupovac je istakao i to da je početak suđenja njegovom klijentu zakazan za 27. septembar ove godine.

 

Ejubović, koji ranije nije osuđivan, se tereti da je izazvao nesreću koja se desila 29. juna ove godine oko 18.25 sati u Sarajevu na kolovozu auto - puta A1 Sarajevo-Zenica. U nesreći je teške povrede zadobila Ajla Oruč, te optuženi Ejubović.

 

Prema optužnici, BMW je bio neregistrovan i sa postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim oznakama.

 

Kritične prilike bio je mokar i klizav kolovoz, pa je dolaskom u mjesto Butile, iz krajnje lijeve kolovozne trake kojom se kretao, preko desne saobraćajne trake, gdje se odvaja saobraćajna traka koja služi za skretanje vozila prema gradu Sarajevu, u namjeri da vozilom izvrši skretanje prema Bačićima - Sarajevu, prekasno i pod opasnim uglom preduzeo radnju skretanja iz lijeve saobraćajne trake, udesno, preko desne saobraćajne trake, usljed koje brzine kretanja vozila od 166 km/h došlo do destabilizacije vozila i gubitka kontrole nad vozilom, stoji, između ostalog, u optužnici.

 

Ejuboviću je Sud produžio pritvor do 10. oktobra ove godine.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI