više ne kani sjesti na motocikl

Almir Čehajić Batko prvi put nakon nesreće: Vidio sam samo njenu ruku ispod kacige i čuo je kako govori...

Hronika 20.09.18, 11:51h

Almir Čehajić Batko prvi put nakon nesreće: Vidio sam samo njenu ruku ispod kacige i čuo je kako govori...
Sve se desilo u sarajevskom naselju Bojnik, gdje Čehajić živi. Kako nam je kazao, s motocikla je pao nakon što mu je tokom vožnje u usta upao stršljen, zbog čega se uspaničio

 

Poznato TV lice i humanitarac Almir Čehajić Batko doživio je nezgodu na motociklu, u kojoj je uganuo nogu i slomio dva rebra. No, optimistični Batko se ne da, iako još trpi jake bolove. Uz osmijeh nam je ispričao kako se desila nezgoda nakon koje se vrlo brzo vratio na posao.

 

Krenuo po hljeb

 

Sve se desilo u sarajevskom naselju Bojnik, gdje Čehajić živi. Kako nam je kazao, s motocikla je pao nakon što mu je tokom vožnje u usta upao stršljen, zbog čega se uspaničio.

 

- Ove godine stršljeni su na sve strane, što i nije baš uobičajeno. Pošao sam do prodavnice po hljeb, ali s obzirom na to da do prve radnje ima dva kilometra, krenuo sam motociklom. Na svu sreću, imao sam kacigu. Stršljen mi je u jednom trenutku upao u usta, uspaničio sam se, pao niz jednu nizbrdicu, a da stvar bude gora, motocikl je pao preko mene. Udario sam cijelim tijelom o tlo. Nisam dugo mogao maknuti motocikl sa sebe, a još je gore što tom ulicom skoro niko ne prolazi – ispričao je Čehajić za Avaz.

 

Ide na terapije

 

No, nakon nekog vremena Batko je pronašao svoju „ruku spasa“.

 

- Nakon desetak minuta naišla je jedna divna stara žena i čim me ugledala, prišla mi je. Vidio sam samo njenu ruku ispod kacige i čuo je kako mi govori da će sve biti u redu. To je za mene bio divan trenutak koji mi je puno značio. Bio sam s njom tako jedno vrijeme i onda sam uspio desnom nogom odgurnuti motocikl sa sebe. Pozvao sam Hitnu pomoć, koja je došla za minutu, vrlo brzo su reagirali. A što se tiče vožnje na motociklu, to je bio moj oproštaj, više neću ni bicikl voziti – uz osmijeh govori Čehajić. 

 

Poručuje da trenutno ide na terapije i da se, uprkos svemu, dobro osjeća.

 

Pokretač „Otvorene mreže“ 

 

Čehajić važi za velikog humanitarca, pokretač je „Otvorene mreže“, nevladine organizacije koja je do sada pomogla brojnim teško oboljelim građanima u nabavci neophodne medicinske pomoći, odlasku na liječenje i transplantaciju u skupe bolnice u inozemstvu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI