ne krije zadovoljstvo

POTVRĐENO iz Ureda dekana Medicinskog fakulteta: Gavrankapetanović se vraća na posao

Hronika 19.09.18, 16:58h

POTVRĐENO iz Ureda dekana Medicinskog fakulteta: Gavrankapetanović se vraća na posao
- Radujem se što se vraćam svojim studentima, rekao nam je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović

 

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović će biti vraćen na posao na Medicinski fakultet u Sarajevo u zakonskom roku, potvrđeno je prije nekoliko trenutaka Oslobođenju iz Ureda dekana Medicinskog fakulteta - piše Oslobodjenje

 

Nakon što smo danima tražili odgovor od dekanese prof. dr. Semre Čavaljuge kada će, i kako, postupiti nakon što je Upravni odbor Univerziteta u Sarajevu sedmog septembra prihvatio prigovor prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, i vratio ga na posao na Medicinu, danas smo dobili pismenu potvrdu o tome:

 

"Medicinski fakultet će postupiti po Rješenju Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu u vezi s prigovorom prof. dr Ismeta Gavrankapetanovića u zakonski predviđenom roku", odgovoreno nam je pismeno iz Ureda dekana Medicinskog fakulteta.

 

Prof. dr. Gavrankapetanović nije krio svoje zadovoljstvo zbog ove vijesti:

 

- Drago mi je da je dekanesa postupila po rješenju Upravnog odbora i da se i ovim uspostavlja zakonitost na Sarajevskom univerzitetu, rekao nam je dr. Gavrankapetanović dodajući:

 

"To nije bitno zbog mene, koliko je bitno zbog generacija mladih koje su sada na Univerzitetu i onih koje dolaze. Raduje me što se vraćam svojim studentima, naglasio je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, s kojim je dekanesa raskinula ugovor o radu na Medicini nakon što je prešao iz Kliničkog centra u Opću bolnicu Prim. dr. Abdulah Nakaš, s obrazloženjem da je time izgubio nastavnu bazu.

 

Podsjećamo na to da su se poslije sjednice UO UNSA i Ombudsmeni BiH oglasili, zatraživši od dekanese i od rektora Univerziteta da osiguraju funkcioniranje zakonitosti na Medicinskom fakultetu.

 

Povodom ovih dešavanja, prof. Gavrankapetanović je podnio nekoliko krivičnih prijava i tužbi protiv svih onih koji su ga doveli u diskriminirajući položaj.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI