Nakon skandalozne izjave predsjednika SDS-a

Govedarica rekao da će ličiti na Karadžića, Bećirović reaguje: 'Ne preporučujem takvu karijeru!'

Front 19.09.18, 09:45h

Govedarica rekao da će ličiti na Karadžića, Bećirović reaguje: 'Ne preporučujem takvu karijeru!'
Bolje mu je da se ugleda na velike humaniste, naučnike, sportiste, umjetnike... nego da ovakvim porukama truje mlade ljude u Bosni i Hercegovini, rekao je Bećirović

 

Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH oglasio se povodom skandalozne izjave Vukote Govedarice, predsjednika SDS-a, koji je rekao da će kao budući predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS ličiti na Radovana Karadžića.

 

Bećirović je poručio da to znači da Govedarica želi biti „osramoćeni, poraženi ratni zločinac sakriven u mišju rupu. Svakako mu ne preporučujem takvu karijeru. To ne bi bilo dobro ni za njega ni za ljude koje želi da predstavlja. Bolje mu je da se ugleda na velike humaniste, naučnike, sportiste, umjetnike... nego da ovakvim porukama truje mlade ljude u Bosni i Hercegovini“.


„Ako već želi biti kao Karadžić, onda je najbolje da imitira zadnju fazu njegove karijere kada je pobjegao iz Bosne i Hercegovine, sakrivajući se i potucajući po raznim srbijanskim zabitima, glumeći nadriljekara. Budući da je Govedarica već sada na momente nadripolitičar, glumiti da se bavi novim poslom neće mu predstavljati naročito veliki problem,“ dodao je Bećirović.


„Ipak, ako želi biti brutalni zločinac Radovan Karadžić u punom smislu, neka zna da više nikada niko u ovoj državi neće paliti, rušiti i ubijati nevine građane ove države i s tim prolaziti nekažnjeno. Više nikada nećemo dozvoliti genocid nad Bošnjacima i iživljavanje nad bilo kojim građaninom ili narodom u našoj domovinom. Neka zna Govedarica da nakon 7. oktobra ni četničke vojvode više neće moći biti nagrađivane funkcijama, što su mu omogućavali njegovi dosadašnji partneri u vlasti. Poručujem Govedarici da od 7. oktobra ni četništvo niti fašizam bilo kojeg drugog oblika neće biti tolerisani, nego progonjeni i kažnjeni, kao i njegov uzor,“ na kraju je poručio Denis Bećirović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI