obratite pažnju

Ovi znakovi se javljaju mjesec dana prije INFARKTA!

Lifestyle 17.09.18, 15:40h

Ovi znakovi se javljaju mjesec dana prije INFARKTA!
To je razlog zašto se osjećate umorno i pospano sve vrijeme

 

Ovih šest znakova se mogu pojaviti i mjesec dana prije srčanog udara:

 

1. Umor

Ako se arterije suze, srce prima manje krvi nego što je naviklo, zbog čega radi puno teže. To je razlog zašto se osjećate umorno i pospano sve vrijeme.

 

2. Kratak udah

Ako srce dobija manje krvi to znači da će pluća dobijati manje kiseonika nego što je normalno. Ako imate problema sa disanjem, što prije posjetite ljekara jer to može da znači da se približava srčani udar.

 

3. Slabost

Ako tijelo oslabi, odnosno, osjećate slabost, to je zato što arterije odjednom postanu uske i ne dopuštaju krvi da cirkuliše ispravno. Tada mišići ne dobijaju ono što im je potrebno i možete da se onesvijestite.

 

4. Vrtoglavica i hladan znoj

Slaba cirkulacija krivac je i za to što je protok krvi u mozgu ograničen, a to je vrlo opasno po život. U takvoj situaciji osjetićete vrtoglavicu i zbunjenost.

 

5. Pritisak u grudima

Ako imate rane simptome srčanog udara vjerovatno ćete osjetiti i nemir u grudima, manju bol ili povišen pritisak. To će biti sve češće kako se bliži dan srčanog udara.

 

6. Simptomi gripa ili prehlade

Ukoliko iznenada primijetite simptome gripe ili prehlade, moglo bi se raditi o najavi srčanog udara u bliskoj budućnosti. Mnogi ljudi koji su preživjeli udar kasnije su rekli kako su nekoliko dana ranije imali takve simptome, npr. kašalj, groznicu i sl.

 

(Telegraf.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI