VIDEO/ Radomir Šimović i ranije pravio probleme

Digao kuću u zrak i ranio policajca: Drama u Opuzenu trajala cijelu noć, aktivirao plinsku bocu zbog dječjeg rođendana

Hronika 17.09.18, 07:52h

Digao kuću u zrak i ranio policajca: Drama u Opuzenu trajala cijelu noć, aktivirao plinsku bocu zbog dječjeg rođendana
HRT javlja kako je Šimović ratni veteran 116. neretvanske brigade te da je obolio od PTSP-a

 

 

U Opuzenu u Hrvatskoj se odvijala prava drama. Kako doznaje Index, muškarac koji je raznio kuću i ranio policajca, policija je svladala jutros oko 5 sati.

 

Policajci su ga skinuli s krovne terase, rekla je za Index glasnogovornica policije Davorka Brečić.

 

Odveden je u bolnicu u Splitu zbog opekotina od eksplozije.

 

Jučer, nešto iza 16:40 sati muškarac je prijetio, a potom i aktivirao plinsku bocu u svojoj kući i tako izazvao eksploziju i požar. Na mjesto događaja odmah su izašli djelatnici PP Metković, JVP Metković i Hitne medicinske službe, javlja portal Like Metković koji je nešto iza 23 sata objavio kako su na teren izašli pripadnici specijalne policije koji će pokušati muškarca skinuta sa krova.

 

Dva policajca ozlijeđena

 

Prilikom popodnevne intervencije s ciljem sprječavanja nemilog događaja ozlijeđen je jedan policijski službenik iz PP Metković koji je prebačen u Dom zdravlja Metković, a potom oko 19 sati helikopterom HRZ-a u KBC Split.

 

Neslužbeno se doznaje da je policajca u trenutku intervencije počinitelj porezao po rukama oštrim predmetom. Još je jedan policajac lakše ozlijeđen, dok počinitelj nije ozlijeđen.

 

Sve je navodno počelo zbog dječjeg rođendana u susjedstvu jer ga je smetalo glasno dječje veselje. Izbila je svađa, a susjedi su pozvali policiju.

 

Nakon što je dignuo kuću u zrak, muškarac se popeo na dio krova. Policija je s njim pregovarala do jutra.

 

"Danas oko 16,20 sati 49-godišnji muškarac u Opuzenu je prijetio susjedima. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici sa kojima je odbio komunicirati zatvorivši se u svoju obiteljsku kuću te u prizemlju prouzročio požar aktiviranjem plinske boce. Prilikom intervencije policijskih službenika osoba je pružila otpor ozlijedivši dvojicu policajaca. Navedeni muškarac se potom popeo na krovnu terasu kuće te i dalje odbija postupiti po zapovijedi policijskih službenika", priopćila je juče policija.

 

Već je više puta priveden

 

Prema pisanju Slobodne Dalmacije radi se o Radomiru Šimoviću za kojega susjedi kažu da je već radio probleme. Njegov prvi susjed u razgovoru s novinarima kazao je kako je Šimović već bio i na psihijatriji, ali da ga niko ne kontrolira je li pod terapijom ili ne.

 

"Kad on napravi nered policija ga privede, a sudac za prekršaje oslobodi i tako ukrug dođemo do ovoga što se danas dogodilo", kazao je za splitski dnevnik Šimovićev prvi susjed Jure Stanić.

 

HRT javlja kako je Šimović ratni veteran 116. neretvanske brigade te da je obolio od PTSP-a.

 

Susjedi dodaju kako je govorio da ga prate i prisluškuju te da mu je smetalo sve i svašta, a navodno je uzeo i karton od svog liječnika pa je pitanje ko ga je uopće liječio.

 

Prilog HRT-a s lica mjesta možete pogledati OVDJE.

 


(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI