stiže li nam jesen

Planirajte prema vremenskoj prognozi: Evo kakve se prilike spremaju naredne sedmice

Hronika 16.09.18, 19:42h

Planirajte prema vremenskoj prognozi: Evo kakve se prilike spremaju naredne sedmice
U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle koja je najizglednija u centralnim i istočnim područjima

 

U naredna četiri dana u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

U ponedjeljak se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Vjetar će bito slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti uglavnom između 9 i 13°C, na jugu zemlje od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će biti između 23 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

 

U utorak također pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle koja je najizglednija u centralnim i istočnim područjima. Vjetar u Bosni će biti slab sjeveroistočnog smjera, dok će u Hercegovini puhati slab vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka se očekuje između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

 

I u srijedu će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima izgledna je magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni će biti slab sjeveroistočnog smjera, dok će u Hercegovini puhati slab vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti uglavnom između 10 i 14°C, na jugu zemlje od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će biti između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

 

Četvrtak se ne bi trebao razlikovati od prethodnih dana. I dalje će biti pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima izgledna je magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka će se kretati između 10 i 14°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka se očekuje između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI