OTVORENO PISMO UPUĆENO BH. JAVNOSTI

Dugo smo o svemu šutjeli, više ne možemo: Progovorili i policijski službenici koji su radili na slučaju Dženan Memić...

Hronika 14.09.18, 07:44h

Dugo smo o svemu šutjeli, više ne možemo: Progovorili i policijski službenici koji su radili na slučaju Dženan Memić...
"Ni u najgorim snovima nismo mogli sanjati da ćemo zbog službenih poslova koje smo radili u najboljoj vjeri biti obespravljeni, satanizirani, proganjani, a što je rezultat dvogodišnje hajke", navode policijski službenici MUP-a KS na početku svog obraćanja javnosti

 

 

Nakon mnogo buke u javnosti i neuspjelog sudskog procesa, ali i nakon jučerašnje press konferencije na kojoj je otac Dženana Memića, Muriz Memić, ponovo iznio tvrdnje o svjesnom i namjernom skrivanju istine o smrti njegovog sina, konačno su se oglasili i policijski službenici MUP-a KS koji su učestvovali u predmetu Dženan Memić. 


Oni su svoju stranu priče iznijeli u otvorenom pismu na 18 stranica i detaljno objasnili svoje radnje, te istakli kako su dugo o svemu šutjeli.


"Ni u najgorim snovima nismo mogli sanjati da ćemo zbog službenih poslova koje smo radili u najboljoj vjeri biti obespravljeni, satanizirani, proganjani, a što je rezultat dvogodišnje hajke", navode na početku svog obraćanja javnosti te dodaju:


"U ovom pismu svjesno ne želimo komentarisati postupke članova porodice preminulog Dženana Memića, budući da suosjećamo u patnji i boli imenovanih, a zbog same činjenice da su nadležna tijela države, u slučaju nasilne smrti, dužna provesti službenu djelotvornu istragu čija forma i sadržaji zavise od okolnosti konkretnog slučaja i da su ta tijela, prema našem mišljenju, dužna davati odgovore".


Međutim, zbog šutnje u Upravi policije MUP-a KS, te zbog neoglašavanja Sindikata policije KS radi zaštite uposlenika i policijske struke, kao i zbog konstantnog pritiska ad hoc tijela Komisije za sigurnost Skupštine KS i pritiska Nezavisnog odbora, policijski službenici navode da su se osjećali bespomoćno.
 

"Sada smo došli u fazu kada se više ne može trpjeti nepravda koja nam se nanosi. Do sada nismo reagovali, jer u našem poslu postoje određena pravila pri oglašavanju u javnosti, a u vezi sa službenim poslovima i zadacima, kojih se svakako držimo", navodi se također u pismu.


Više saznajte u prilogu TV1...

 


 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI