Po usmenoj naredbi Tužilaštva BiH

SIPA u akciji 'Damask': U Gradačcu uhapšena osoba osumnjičena za terorizam

Hronika 13.09.18, 18:09h

SIPA u akciji 'Damask': U Gradačcu uhapšena osoba osumnjičena za terorizam
Hapšenje je izvršeno po usmenoj naredbi Tužilaštva BiH, saopćeno je iz SIPA-e

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas su, u okviru predmeta kodnog naziva „Damask“, na području općine Gradačac uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo organiziranje terorističke grupe i protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

 

Hapšenje je izvršeno po usmenoj naredbi Tužilaštva BiH, saopćeno je iz SIPA-e. 

 

Prilikom realizacije navedene akcije policijski službenici SIPA-e su, po usmenoj naredbi Suda Bosne i Hercegovine, pretresli osobu, objekte i pokretne stvari na jednoj lokaciji koju koristi osumnjičeni. Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količina vojne opreme, računari, mobilni telefoni i SIM kartice, USB stikovi i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

 

Nakon pretresa, u prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada osobe lišene slobode, koje će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI