FOTO/ Vlada uložila 11 miliona KM

Na Jahorini 'niklo' jezero: Ljeti turistička atrakcija, a zimi...

Hronika 13.09.18, 16:11h

Na Jahorini 'niklo' jezero: Ljeti turistička atrakcija, a zimi...
Dodik je podsjetio da je Vlada Republike Srpske u ovaj projekat uložila 11 miliona KM, a u proteklom periodu u infrastrukturne projekte uložila 57 miliona KM

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas na Jahorini pokretanju sistema za puštanje vode u vještačko jezero na Ogorjelici, koji je sastavni dio kompleksa osnježavanja Jahorine.

 

Ističući da vlasti Republike Srpske nisu oklijevale da pomognu u realizaciji ovog projekta, Dodik je podsjetio da je Vlada Republike Srpske u ovaj projekat uložila 11 miliona KM, a u proteklom periodu u infrastrukturne projekte uložila 57 miliona KM.

 

"Bilo je hrabro ulagati u kompaniju koja je konstantno bilježila gubitke, ali to se na kraju isplatilo", naglasio je Dodik.

 

jezero-jahorina-dodik

 

On je istakao da je potrebno obezbijediti i zimsku i ljetnju sezonu na Jahorini, i najavio da vlasti Republike Srpske neće stati sa investicijama i da će nastaviti sa investiranjima u narednom periodu.

 

Ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković je ocijenio da je ovo velika pobjeda svih koji su vjerovali u ovaj projekat.

 

Direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić je rekao da su uz podršku Vlade i predsjednika Srpske zabilježeni značajni rezlutati na Jahorini.

 

"Realizacijom ovog projekta biće otvorena nova radna mjesta i pružena značajna pomoć privredi opštine Pale i Grada Istočno Sarajevo", poručio je on.

 

LJevnaić je naveo da je postignut dogovor za narednu sezonu da ski-pas sa Jahorine važi u svim ski-centrima u Sloveniji i obratno.

 

Predsjednik Saveza slovenačkih ski-centara Ernest Kovač izrazio je zadovoljstvo pokretanjem novog investicionog projekta.

 

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao da je zadovoljan što je lokalna zajednica učestovovala u ovom projektu.

 

On je izrazio očekivanja da će ovo biti samo jedan u nizu projekata i zahvalio na realizaciji svih dosadašnjih projekata predsjedniku Republike Srpske i Vladi.

 

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović izrazio zadovoljstvo što je ovaj projekat realizovan i na području ove opštine.

 

Vještačko jezero na Ogorjelici, kapaciteta 75 hiljada metara kubnih, ljeti će služiti kao turistička atrakcija, dok će zimi biti u funkciji sistema za vještačko osnježavanje.

 

(RTRS, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: RTRS/md)

BLIN
KOMENTARI