Nije najavljen

Općinski sud u Sarajevu zabranio štajk ljekara

Hronika 13.09.18, 15:58h

Općinski sud u Sarajevu zabranio štajk ljekara
U sindikatu su nezadovoljni što povećanje koeficijenta za obračun plaća doktorima nije dostiglo vrijednost 1,2, nego 0,5 a kolektivni ugovor "ostao neispunjen 55 posto"

 

Presudom Općinskog suda u Sarajevu zabranjuje se organizovanje i provođenje štrajka započetog 5.9.2018. godine iz razloga što nije najavljen, organizovan i vođen u skladu sa sa Zakonom o štrajku.

 

"Presudom Općinskog suda u Sarajevu tužitelja: JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, JU Opća bolnica „Prim.dr Abdulah Nakaš“, Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Vlada Kantona Sarajevo protiv Sindikata doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo, a nakon održane glavne rasprave 13.09.2018. godine, zabranjuje se organizovanje i provođenje štrajka započetog 5.9.2018. godine iz razloga što nije najavljen, organizovan i vođen u skladu sa Zakonom o štrajku", piše u saopštenju press službe JUDZKS.

 

Podsjećamo, u sindikatu su nezadovoljni što povećanje koeficijenta za obračun plaća doktorima nije dostiglo vrijednost 1,2, nego 0,5 a kolektivni ugovor "ostao neispunjen 55 posto".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI