video/ melissa tvrdi da ju je producent silovao na krevetu

Procurila snimka iz afere Weinstein: 'Na sastanku mi je rukama prelazio po cijelom tijelu, a onda me silovao u hotelu'

Hronika 13.09.18, 10:38h

Procurila snimka iz afere Weinstein: 'Na sastanku mi je rukama prelazio po cijelom tijelu, a onda me silovao u hotelu'
Objavila je i snimku na kojoj se vidi kako ju Weinstein grli i dira. Radi se o Melissi Thompson koja je došla u njegov ured u New Yorku kako bi mu predstavila tehnološku platformu koju bi on koristio za svoje filmove

 

Jedna od žena koje su optužile holivudskog producenta Harveya Weinsteina za seksualno napastovanje optužila ga je da ju je neprikladno dirao prije nego što ju je navodno silovao, piše Daily Mail, a prenosi Jutarnji.


Objavila je i snimku na kojoj se vidi kako ju Weinstein grli i dira. Radi se o Melissi Thompson koja je došla u njegov ured u New Yorku kako bi mu predstavila tehnološku platformu koju bi on koristio za svoje filmove.

 

Taj se sastanak održao 2011. godine, a tijekom sastanka je Weinstein dirao njezine noge i pokušao ju masirati. Nakon toga ju je pozvao u obližnji hotel, gdje ju je, kako ona tvrdi, silovao na krevetu. Weinstein odbacuje bilo kakav seksualni kontakt s njom koji je bio bez pristanka.


Thompson je danas na internetu objavila snimku spornog sastanka koja je snimljena njezinim laptopom.


 
Snimku je prvi objavio Sky News, a na njoj se vidi kako Weinstein ulazi u sobu i pozdravlja Melissu Thompson, koja je tada imala 28 godina. Tada mu je pružila ruku, no on ju je umjesto rukovanja zagrlio. Dok joj je milovao leđa tijekom tog čudnog pozdrava, rekao joj je 'Ovo je lijepo, nastavimo tako'. Zatim je sjeo kraj nje i upitao ju: 'Dakle, smijem li malo flertati s tobom?'

 

'Vidjet ćemo, možda malo', odgovorila mu je Thompson.

 

Kasnije se na snimci vidi kako Weinstein desnom rukom prolazi po njezinoj lijevoj ruci, dok se ona pokušava koncentrirati na prezentaciju koju mu je došla održati. Kasnije se čuje kako joj on kaže da je 'vruća'.

 

 

Thompson navodi da je zatim Weinsteinova ruka krenula ispod njezina haljine prema bedru, no to je bilo izvan dosega kamere pa se na snimci ne vidi.

 

'Daj da imam jedan mali dio tebe. Daj mi. U redu je, želiš li još malo?', rekao joj je, a ona mu je odgovorila da je njegova ruka 'malo previsoko'.

 

Upitana je li ohrabrivala njegovo ponašanje, Thompson kaže da nije to htjela, no priznaje da se pomalo 'igrala' s njim u toj situaciji.

 

'Sada vidim da me pokušao dovesti u to stanje gdje mi je ugodno, a zatim neugodno te se osjećam zbunjeno, kako bi ispalo da on ima moć a ja ne i da je meni potreban dogovor o kojem sam došla pričati s njim te da on ima moć koju će dati meni', ispričala je.

 

'Mislim da se igrao igre mačke i miša od samog početka, tako da vidi koliko daleko me može gurnuti i kako bih ja mogla reagirati, da vidi gdje su moje granice i kočnice i gdje sam ranjiva', dodala je.

 

Thompson je jedna od tri osobe koje su u lipnju podigle tužbu protiv Weinsteina, Miramaxa, Weinsteinove tvrtke i drugih.

 

Thompson navodi da ju je filmski mogul nakon opisanog sastanka silovao u hotelu.

 

'Nekoliko uglednih novinara i pouzdanih pojedinaca je vidjelo cijelu snimku. Kada se pogleda cijela snimka, njezin kontekst, a ne samo određeni dijelovi, vidi se da tu nema nikakve prisile i da je riječ oopuštenom flertanju s obje strane', rekao je Weinsteinov odvjetnik Benjamin Brafman i dodao da je sve ostalo namješteno kako bi se Weinsteinovo ponašanje prikazalo neprikladnim. Dodaje i da Melissa Thompson ovom tužbom samo želi izvući novac.

 

'To je još jedan pokušaj da se javno osramoti gospodina Weinsteina u zamjenu za financijsku dobit, no mi to nećemo dopustiti. Činjenice su važne', dodao je odvjetnik. Sky News ističe da Melissi Thompson nije ništa platio za snimku.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI