Najveći privatni poslodavac u Irskoj

Irska kompanija traži radnike u BiH i Hrvatskoj, plate preko 4.000 KM

Biznis Klub 13.09.18, 08:40h

Irska kompanija traži radnike u BiH i Hrvatskoj, plate preko 4.000 KM
Ono što je zanimljivo je da firma nudi visoku platu, barem za naše standarde, i velike mogućnosti napretka. Naime, kako su naveli iz ove kompanije prilikom nedavno organiziranih „Dana otvorenih vrata“ u Mostaru i Livnu, satnica rada plaća se 11,95 eura, a kod noćne smjene 13,02 eura. Uz to, dostupni su i sedmični bonusi od 86 eura

 

Predstavnici irske firme Musgrave već nekoliko sedmica borave u Hrvatskoj i BiH u potrazi za radnom snagom.

 

Kada je riječ o BiH, boravili su u Mostaru i Livnu, gdje su početkom septembra održali “Dane otvorenih vrata”.

 

Musgrave je vodeća firma u distribuciji hrane i najveći privatni poslodavac u Irskoj. Ovo nije prvi, a sigurno ni posljednji put da dolaze u ovaj region u potrazi za radnicima, piše BiznisInfo

 

- U potrazi smo za radnicima u skladištu koji bi se pridružili našem timu u provinciji Leinster i Munster (Dublin & Kildare & Cork) u distribucijskim centrima u Irskoj - navode iz ove kompanije.  

 

Primjera radi, na portalu posao.ba trenutno se mogu pronaći tri aktivna oglasa kompanije Musgrave.

 

Ono što je zanimljivo je da firma nudi visoku platu, barem za naše standarde, i velike mogućnosti napretka. Naime, kako su naveli iz ove kompanije prilikom nedavno organiziranih „Dana otvorenih vrata“ u Mostaru i Livnu, satnica rada plaća se 11,95 eura, a kod noćne smjene 13,02 eura. Uz to, dostupni su i sedmični bonusi od 86 eura.

 

Kada se to preračuna, ispostavlja se da radnici mjesečno mogu zaraditi 4 do 5 hiljada KM.

 

O ovoj kompaniji posljednjih dana pisali su i mediji iz Hrvatske, gdje također regrutuju radnu snagu. Posljednja stanica u toj zemlji im je Rijeka, nakon što su prošli Slavoniju i Dalmaciju.

 

- Odziv je jako velik, a firma je vrlo stabilna. Tražimo radnike za dugotrajan, stalni, stabilan radni odnos koji će direktno s poslodavcem potpisati ugovore o radu - kazao je hrvatskim medijima Marko Hrebak iz menadžmenta Musgravea.

 

Ova firma ima 350.000 radnika i već zapošljava 300 ljudi iz Hrvatske, što u skladištima, što u supermarketima. 

 

- Nije da sad nama treba toliko i toliko ljudi. Radimo prvenstveno bazu podataka, a najbolje kandidate koji su spremni odmah raditi, odmah ćemo i zaposliti. Dajemo priliku ljudima koji su se već odlučili za rad u Irskoj da ne lutaju, nego da imaju siguran posao u startu … Velika je mogućnost napredovanja, ali to je vezano uz nivo poznavanja engleskog, obrazovanje i puno drugih stvari. Uglavnom radnici počnu u skladištu, a napredovanje je individualno, jako često i puno je prilika za napredovanje, a time i za veću plaću - kazao je Hrebak.

 

 

 

(BiznisInfo, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI