nakon mnogo buke u javnosti

Kleine Zeitung priznao pogrešku i pojasnio: Predsjednica Hrvatske nije kriva, desio se nesporazum...

Hronika 12.09.18, 21:33h

Kleine Zeitung priznao pogrešku i pojasnio: Predsjednica Hrvatske nije kriva, desio se nesporazum...
Grabar-Kitarović ranije u srijedu istaknula je da ni u kojem trenu nije iznijela tezu da su "hrvatski muslimani u strahu za vlastitu uklopljenost u društvu", te rekla da je prilikom novinarskog kraćenja odgovora izostao ključni dio njezine rečenice

 

Austrijski list Kleine Zeitung, u kojemu je objavljen intervju s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, potvrdio je u srijedu da je tekst bio kraćen i da je došlo do "geografskog nesporazuma", izrazivši žaljenje što je hrvatska predsjednica zbog toga "imala neugodnosti". 

 

- Predsjednica Grabar-Kitarović je u pravu. Na njoj nije nikakva krivnja - odgovorili su iz Kleine Zeitunga. 

 

- Predsjednica RH se doista u spornom odlomku referirala isključivo na muslimansku zajednicu u Velikoj Kladuši. Tekst smo, zbog velikog vremenskog pritiska, morali više puta znatno kratiti. Zbog jezičnog i geografskog nesporazuma, znali smo da je to selo u graničnom području, ali smo mislili da se nalazi u Hrvatskoj, a ne u Bosni i Hercegovini, kroz kraćenje je došlo do ovakve nezgodne rečenice - objavio je list. 

 

Dodali su kako najdublje žale zbog činjenice da je Grabar-Kitarović zbog toga imala neugodnosti. "Tim više, što smo na intervju dobili i brojne pozitivne reakcije", stoji u odgovoru lista Kleine Zeitung, prenosi Hina. 

 

Grabar-Kitarović ranije u srijedu istaknula je da ni u kojem trenu nije iznijela tezu da su "hrvatski muslimani u strahu za vlastitu uklopljenost u društvu", te rekla da je prilikom novinarskog kraćenja odgovora izostao ključni dio njezine rečenice. 

 

- Nažalost, prilikom novinarskog kraćenja odgovora izostao je ključni dio rečenice gdje se predsjednica referira na apele iz Velike Kladuše, koji izražavaju bojazan o ugrozi stabilnosti tamošnje zajednice - stoji u priopćenju iz Ureda hrvatske predsjednice.  

 

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Aziz ef. Hasanović ranije je rekao da je neugodno iznenađen ocjenom predsjednice da muslimani u Hrvatskoj žive u strahu i da je migrante teško uklopiti u islamsku zajednicu. 

 

 

(Fena/az)

BLIN
KOMENTARI