IZ STRANKE ZA BIH PORUČUJU

Mi ne trošimo narodni novac na raskošne predizborne skupove, kako to rade neke druge stranke!

Front 11.09.18, 14:51h

Mi ne trošimo narodni novac na raskošne predizborne skupove, kako to rade neke druge stranke!
- Zato poručujemo građanima da razmisle kome dati povjerenje. Pripremajmo se za biranje a ne samo za glasanje. Nema ljepše države od Bosne i Hercegovine, poručuu iz SBiH

 

 

Gradska organizacija SBiH Tuzla je juče održala sastanak predsjednika mjesnih savjeta SBiH Tuzla sa članovima Izbornog štaba za predstojeće izbore. Na sastanku je razmatrana trenutna politička situacija i način predstavljanja političkih subjekata kako u gradu Tuzla, tako i širem okruženju.


Ocijenjeno je da neke političke stranke previše raskošno organizuju predizborne skupove i time nastavljaju nekontrolisano trošenje narodnog novca.

 

Da li BiH (p)ostaje objekat, a ne subjekat sukcesije - 'ostavinske rasprave' imovine bivše SFRJ?!?

Podsjećamo javnost Bosne i Hercegovine da je Republika Srbija za 13.09.2018. godine zakazala prvu raspravu na nivou radnih grupa u vezi sa Aneksom A sukcesione imovine bivše SFRJ.
Aneks A ili vojna imovina bivše SFRJ je najteži po vrijednosti paket imovine bivše SFRJ i procjenjuje se na preko 70 milijardi dolara vrijednosti.
Kako do ove prve rasprave dolazi u sumrak aktuelne vlasti, veliko je pitanje ko će i na kakav način zastupati Bosnu i Hercegovinu u ovim radnim grupama.
Podsjećamo da su u svim do sadašnjim mandatima na poziciji ministra financija, pod čijom ingerencijom je i trezor, odnosno briga o sukcesionoj masi imovine bivše SFRJ, bili kadrovi SNSD-a ili HDZ-a BiH.
Upozoravamo da su nam se slične stvari dešavale i sa Aneksom G, pa danas govorimo kako BiH ostaje bez 10 milijardi EUR vrijedne imovine u Hrvatskoj, a vlast sliježe ramenima kako nisu mogli učiniti ništa više od onoga što su učinili.
Stoga, upozaravamo na krajnje ozbiljan i domoljuban pristup svih onih koji budu predstavljali Bosnu i Hercegovinu u ovim pregovorima, kao i činjenicu potrebe da Bosna i Hercegovina bude aktivni subjekat, a ne objekat svih rasprava o sukcesionoj masi bivše SFRJ, navodi se u saopštenju Amera Jerlagića,
predsjednika Stranke za Bosnu i Hercegvinu.

U saopćenju se navodi:


"Mi smo Stranka koja to radi na drugačiji i primjereniji način. SBiH ima svoju jasnu viziju uređenja Države Bosne i Hercegovine i tu viziju ne želimo iznositi nekontrolisanim poklicima i tršenjem tućeg novca, ogovarajući druge političke stranke. Dovoljno smo izvukli iskustva iz promašenih političkih projekata i to iskustvo koristimo na način da zajedno sa našim sugrađanima vraćamo povjerenje u moguću izgradnju građanske države, zasnovane na principima jednakopravnosti svih njenih građana i naroda, uz puno poštivanje zakona, ukazujući na sve izvitoperene politički i pravno ne dozvoljene manipulacije sa odnosom prema Državi i njenim građanima.


Očekujemo da će građani Tuzle razumjeti naša htijenja, da će nam pomoći u namjeri da vratimo dostojanstvo Državi i svim njenim građankama i građanima. Poručujemo potencijalnim biračima da Liste SBiH za predstojeće izbore na svim nivoima vlasti, nude spoj mladosti i iskustva, čvrsto satkane u uvjerenju da ćemo izgraditi bolju i pravedniju Državu Bosnu i Hercegovinu.


Hoćemo i znamo kako to treba, zajedno sa istinski profiliranim probosanskohercegovačkim strankama, zaustaviti odliv pameti iz naše zemlje. Za naše namjere potrebna nam je podrška birača. Zato poručujemo građanima da razmisle kome dati povjerenje. Pripremajmo se za biranje a ne samo za glasanje.


Nema ljepše države od Bosne i Hercegovine".


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI