VIDEO/ Dodik na vanrednoj pres-konferenciji

Nisam ni pipnuo Draška Stanivukovića, sve je izmislila opozicija! On je imao kamen u ruci...

Front 10.09.18, 08:08h

Nisam ni pipnuo Draška Stanivukovića, sve je izmislila opozicija! On je imao kamen u ruci...
Naravno da na javnim skupovima mogu da prisustvuju i drugi, ali ne bi trebalo da ih ometaju. Niko iz SNSD-a nije otišao na tuđi skup i ometao ga, rekao je Dodik

 

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik negirao je tvrdnje da je udario kandidata PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Draška Stanivukovića

 

Dodik tvrdi da je opozicija željela da iscenira napad, a da je laž da je fizički nasrnuo na Stanivukovića. 

 

-Instruisali su i poslali djecu da donesu kamenje i ometu skup u Čelincu – rekao je Dodik na vanrednoj konferenciji za novinare u Čelincu, gdje je juče položio kamen temeljac za izgradnju mosta na rijeci Vrbanji. 

 

Napad je, tvrdi, izmislila opozicija, a on nema namjeru da se izvinjava, „jer nije ni pipnuo Stanivukovića, koji nema nijednu povredu“. 

 

-U svom obraćanju pozdravio sam prisustvo i onih koji drugačije misle. Kada sam se vraćao na mjesto gdje sam ranije stajao zatekao sam viku i galamu, koju sam čuo i tokom svog obraćanja. Apsolutno dematujem dodir s bilo kojim licem. Nikoga nisam dirnuo, udario, niti je bilo ko nekoga udario – naveo je. 

 

Tvrdi da se neki nalaze u policiji, jer su „imali kamenje“. 

 

– I Stanivuković je imao kamen u ruci. Prišao je mjestu gdje stoje štićene osobe, a niko njega nije udario – rekao je entitetski predsjednik dodajući da to mogu da potvrde mnoge osobe. 

 

Kazao je da će RS ostati mirna te pozvao na fer i poštenu izbornu kampanju, u kojoj se drugi neće ometati. 

 

Provokacija je, naveo je, jedino što im je ostalo opoziciji, a kako je naveo, očekuje da takvih slučajeva bude još. 

 

-Naravno da na javnim skupovima mogu da prisustvuju i drugi, ali ne bi trebalo da ih ometaju. Niko iz SNSD-a nije otišao na tuđi skup i ometao ga – dodao je. 

 

I premijerka RS-a Željka Cvijanović je osudila ovaj, kako je navela, iscenirani slučaj opozcije. 

 

-Ovo je posljednja faza truljenja opozcionog bloka, koji se služi svim i svačim, umjesto da vode kampanju na adekvatan način i kažu građanima šta imaju da im ponude – ustvrdila je Cvijanović. 

 

Kazala je da se ovakve stvari ne smiju dešavati te apelovala da se kampanja vodi na fer način. 

 

Kandidat PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Draško Stanivuković tvrdi da su ga danas u Čelincu fizički napali predsjednik RS-a Milorad Dodik i njegovo obezbjeđenje. 

 

Stanivuković je rekao novinarima da se sve dogodilo kada je došao da izvede performans, u vrijeme dok su zvaničnici RS-a polagali kamen temeljac za izgradnju mosta na rijeci Vrbanji.

 

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI