VIDEO/ Prilikom polaganja kamena temeljca u Čelincu

Banjalučki odbornik Stanivuković tvrdi: Dodik mi je prišao i rekao: Pi*ka ti materina! - nakon čega me je gurnuo

Front 09.09.18, 17:01h

Banjalučki odbornik Stanivuković tvrdi: Dodik mi je prišao i rekao: Pi*ka ti materina! - nakon čega me je gurnuo
Stanivuković je u izjavi za Istinito rekao da mu je Dodik prišao i rekao: Pi*ka ti materina! - nakon čega mu je izbio telefon i gurnuo ga

 

Kandidat PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Draško Stanivuković tvrdi da su ga danas u Čelincu fizički napali predsjednik RS-a Milorad Dodik i njegovo obezbjeđenje. 

 

Tvrdi da nisu tačne tvrdnje nekih medija da su on i njegovi prijatelji imali kamenje u rukama i krenuli da napadnu zvaničnike RS. 

 

Stanivuković je rekao  da se sve dogodilo kada je došao da izvede performans, u vrijeme dok su zvaničnici RS-a polagali kamen temeljac za izgradnju mosta na rijeci Vrbanji. 

 

Tvrdi da je Dodik sišao s bine, prišao mu i opsovao ga, te izbio mu telefon iz ruke, koji je pokušalo da uništi predsjednikovo osiguranje. 

 

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci, kojom su prisustvovali i predstavnici PDP-a, Stanivuković je rekao da je bio u društvu još jednog prijatelja (19) i prijateljice (18) te da nisu imali namjeru nikoga na napadnu, već da je preformansom želio da ukaže da svako ima pravo da dođe na ovaj događaj u Čelincu. 

 

Stanivuković je rekao da mu je Dodik, nakon što je završio govor, prišao i rekao: Pi*ka ti materina! nakon čega mu je izbio telefon iz ruke i udario po ramenu. 

 

- Iz njegovog obezbjeđenja su me počeli vrijeđati, psovati, gnječili ruku, savijali telefon, a potom me opkolilo mnogo ljudi, koji su me gurali i dobacilivali da sam 'smrad'. Kamere su sve snimile - dodao je on.

 

Stanivuković je posjetio da je već ranije na svoj način, performansima, kritikovao vlast, naročito zbog organizovanja svečanosti i otvaranja građevinskih radova. 

 

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić je rekao da očekuje izvinjenje od Dodika. Ako od Draška Stanivukovića budu pravili 'atentatora' stat će, kaže, uz njega i smatrat će da to misle za sve njih. 

 

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je rekao da su svi navikli da Stanivuković izborni performanse i da ne može da vjeruje da ga je „režim napao“. 

 

- Bude li nekome iz PDP-a ili neke druge stranke falila dlaka s glave, Dodik će biti lično odgovoran i policija koju kontroliše. Da ima policije i zakona u ovoj zemlji, Dodik bi sada bio priveden na saslušanje - rekao je Stanivuković. 

 

S druge strane, RTRS je javio da se u Čelincu tokom postavljanja kamena temeljca za novi most na rijeci Vrbanji, nekoliko lica okupljenih oko Draška Stanivukovića krenulo sa kamenjem u ruci prema predsjedniku i premijerki Srpske, nakon čega je reagovalo obezbjeđenje. 

 

Vanredno obraćanje Dodika i Cvijanovića najavljeno je za 16.45 sati.

 

 

 

 

(Fena/az)

BLIN
KOMENTARI