IZ RODNE KUĆE KA SREBRENICI

Sanela Prašović krenula u izbornu kampanju - bez plakata i reklama: 'Ja vas peglati neću, jer ja sam ona koju je rahmetli Alija odabrao...'

Front 08.09.18, 19:29h

Sanela Prašović krenula u izbornu kampanju - bez plakata i reklama: 'Ja vas peglati neću, jer ja sam ona koju je rahmetli Alija odabrao...'
Ima i onih koji su odlučili drugačije i građane neće smarati vlastiom promocijom... Tako tvrdi poznata bh. novinarka i odnedavno članica Saveza za bolju budućnost, koja je također krenula u izbornu kampanju, ali drugačije od ostalih.

 

 


Izborna kampanja u Bosni i Hercegovini zvanično je započela juče, a otvorena je prvim predizbornim skupovima svih političkih subjekata koji će se boriti za glasove 7. oktobra. Cijela BiH uskoro će biti oblijepljena billboardima i svim drugim vrstama plakata, a političke reklame zagušit će medije. 


No, ima i onih koji su odlučili drugačije i građane neće smarati vlastiom promocijom... Tako tvrdi poznata bh. novinarka i odnedavno članica Saveza za bolju budućnost, koja je također krenula u izbornu kampanju, ali drugačije od ostalih. 


Zašto i kako pojasnila je na svom FB profilu u postu koji je objavila povodom zvaničnog početka izborne kampanje u BiH:       


"Početak kampanje. Ja ovog 7. septembra krećem bez plakata, upaljača s mojim imenom, onih kalendara i drugih promo materijala. Neću vas smarati s tim. Objavit ću film i knjigu potkraj mjeseca. Dosta. Znamo se. Krećem za Srebrenicu iz svoje rodne kuće, iz zagrljaja moje mame. Opeglala sam sama svoju bijelu košulju. I polako. Samo polako", napisala je Prašović Gadžo, a zahvaljujući svima koji su joj pružili podršku, kasnije je dodala: 


"Hvala vam svima na svemu danas. Volim vas divni ljudi. Rekla sam jutros da vas neću smarati plakatima, izbornom jedinicom, upaljačima... ne treba nam to. Znamo se. 


Ja sam ona kojoj je srbijanski predsjednik u Beogradu govorio da se izvinjava i da kleči. Ja sam i ona koja je 11. jula odbrusila Vasiću kad je brutalno ismijavao genocid i prijetio i onda sam otišla u SIPA-u i dala iskaz. Ja sam ona iz rovova novinarka. I ona koju je rahmetli Alija odabrao za svoje zadnje gostovanje u Sivom domu da nam kaže zašto je rekao da neće biti rata, a pucalo uveliko u selu Ravno. Ja sam ona koja je Vuku Draskoviću 99. objasnila kako je Srbija vršila agresiju na BiH. 


Ma,znate vi to. Ne trebaju nam plakati, billboardi, upaljači. Volim vas".

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI