mafijaška likvidacija

U Piskavici kod Banjaluke pronađeni puška i automobil koji su korišteni u ubistvu Damira Ostojića Šijana

Hronika 08.09.18, 19:22h

U Piskavici kod Banjaluke pronađeni puška i automobil koji su korišteni u ubistvu Damira Ostojića Šijana
Vozilo je otkriveno u jednoj uvali u selu Piskavica, koje je 12 kilometara udaljeno od Banjaluke

 

Na području Potkozarja kod Banje Luke policija je sinoć pronašla zapaljeni automobil i automatsku pušku za koje se vjeruje da su korišteni u mafijaškoj likvidaciji Damira Ostojića Šijana (42) i teškom ranjavanju njegove supruge Sandre Jošić (40) iz Banje Luke - piše Avaz

 

Vozilo je otkriveno u jednoj uvali u selu Piskavica, koje je 12 kilometara udaljeno od Banje Luke. Ubice su ga, kako se sumnja, polile benzinom i zapalile. Potom su ga gurnuli u uvalu, vjerovatno da bi što bolje prikrili trag, ali i kupili vrijeme da bi nesmetano mogli pobjeći.


 
- Vozilo je potpuno uništeno i od njega je ostala samo izgorjela školjka. Ne može se reći ni o kojoj se marki radi, a samim tim ni da li je ukradeno i sve je to predmet daljnje istrage. U njemu je pronađena izgorjela automatska puška i vjerovatno je riječ o oružju kojim je pucano na Šijana i njegovu suprugu - kaže izvor blizak istrazi.

 

On pojašnjava da je izgorjela puška prebačena u Kriminalističko-tehnički centar MUP-a RS na balističko vještačenje, dok je vozilo deponirano i također će biti predmet detaljne forenzičke obrade.

 

Damir Ostojić Šijan ubijen je 5. septembra oko 23.30 sati pored svoje kuće u banjalučkom naselju Kočićev Vijenac. On se sa suprugom vraćao iz grada u terencu Range Rover i, kada je usporio da iz Kozarske ulice skrene prema svojoj kući u ulici Duška Trifunovića, ubica je u njih sasuo rafal iz automatske puške. 


 
Vjeruje se da je čekao u zasjedi, sakriven iza drveta. Pucao je u vjetrobransko i bočno staklo i ispalio najmanje 15 metaka, jer je na mjestu ubistva pronađeno toliko čahura. Sumnja se da je kroz obližnji šumarak pobjegao prema magistralnom putu te da je imao pomagače koji su ga odvezli s te lokacije i pomogli u uništavanju tragova.

 

Pripremljen zločin

 

U okviru istrage do sada je ispitano više od 100 osoba, ali još nema indicija ko stoji iza ovog zločina i šta bi mogao biti motiv. Svi tragovi upućuju na zaključak da se radilo o dobro pripremljenom zločinu, skovanom u kriminalnim krugovima i u čijem je izvršenju učestvovalo više osoba.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI