vatra otvorena iz zasjede

Detalji ubistva u Banjaluci: Ostojić i supruga u džipu zasuti kišom metaka, ubica se najvjerovatnije sakrio iza...

Hronika 07.09.18, 09:45h

Detalji ubistva u Banjaluci: Ostojić i supruga u džipu zasuti kišom metaka, ubica se najvjerovatnije sakrio iza...
Ne treba zanemariti ni da je, po riječima mještana, Šijan gotovo svako veče rekreativno trčao i tada je bio ranjiviji, ali nije napadnut

 

Najmanje 15 čaura pronađeno je preksinoć na mjestu ubistva žestokog banjalučkog momka Damira Ostojića Šijana (42) i ranjavanja njegove supruge Sandre Jošić (40), a na koje je vatra otvorena iz zasjede, dok su se rendž roverom vraćali kući!


 
Ubica je u Kozarskoj ulici, u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, vjerovatno bio sakriven iza drveta, te je u momentu nailaska terenca sa supružnicima iskočio i u njih sasuo rafal.

 

Detaljnim pregledom terena, kada se podvuče crta, zaključuje se da je napadač poslije krvavog pira pobjegao u obližnji šumarak, koji ovu ulicu dijeli od Ulice Bolanog Dojčina. U grmlju je, naime, pronađen svjež ljudski trag!

 

Više sagovornika "Nezavisnih" potvrdilo je da mnogo toga ukazuje da je riječ o likvidaciji s potpisom mafije.

 

"Pazite, čekao je ubica ni manje ni više nego baš na mjestu gdje je Ostojić, krećući se iz grada, trebalo da skrene ulijevo iz Kozarske ulice prema svojoj kući, a koja je udaljena oko 100 metara dalje. Znači, vrebao je upravo na lokaciji gdje je žrtva sporije vozila i samim time bila lakša meta. Supružnici su egzekutoru bili kao na dlanu", pojašnjava jedan od sagovornika "Nezavisnih".

 

Mještani kažu da je Ostojić dva-tri dana prije ubistva zvao majstora da zamijeni par sijalica rasvjete na stubovima pored njegove kuće, i to odmah nakon što su "crkle"! Mještani zato zaključuju da je Ostojić vodio računa o tome da bude što bezbjedniji.

 

Ne treba zanemariti ni da je, po riječima mještana, Šijan gotovo svako veče rekreativno trčao i tada je bio ranjiviji, ali nije napadnut.

 

Osim toga, ubica je očigledno znao da supružnici nisu preksinoć bili kod kuće i kada je najbolje da ih čeka i zapuca. Ne isključuje se ni mogućnost da je napadač imao i pomagače, koji su mu nakon krvavog pira pomogli da "ispari".

 

"Da, čuli smo pucnjavu poput vatrometa i bilo je zastrašujuće. Interesantno je da nedaleko od šumarka, s gornje strane puta, imaju dva psa, koji se inače ne 'gase', ali u momentima kada se zapucalo i kada su se začule sirene nisu nijednom zalajali", priča nam jedna mještanka, koja nije željela da se predstavi.

 

Nakon što je vatra otvorena, 25 minuta prije ponoći, grad na Vrbasu počele su obasjavati rotacije, dok se ulicama razlijegao zvuk sirena policije i Hitne pomoći.

 

Šijanu nije bilo spasa, a Jošićeva je hospitalizovana u UKC RS, gdje kažu da su sve prognoze preuranjene.

 

"S.J. je zadobila prostrelne rane gornjih i donjih ektremiteta, grudnog koša i lica. Pacijentkinja je trenutno svjesna i hemodinamski stabilna", kažu iz UKC RS.

 

Dok su ljekari ukazivali pomoć Sandri u gradu je bilo opsadno stanje.

 

Skoro da niste mogli proći bilo kuda, a da ne sretnete bar jednu policijsku patrolu. Vozila su zaustavljana i pregledana.

 

Policija slaže kockice, s tim što motiv još nije poznat, ali se s velikom sigurnošću može tvrditi da je zločin pažljivo i detaljno pripreman danima, ako ne i sedmicama.

 

Desetine policajaca su i juče češljale svaki pedalj zemlje i asfalta kod mjesta zločina. Već u prvih par sati poslije ubistva, po našim saznanjima, inspektori su počeli da privode i saslušavaju ljude iz banjalučkog podzemlja, kako bi utvrdili da li su nekom od njih prsti umiještani u ovo ubistvo. Pravog, međutim, do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nisu pronašli.

 

Istragu vodi Republičko javno tužilaštvo, čiji je tužilac satima obavljao uviđaj, a tu su preksinoć bili i Željko Spasojević, načelnik PU Banjaluke, i njegovi bliski saradnici. Primijetili smo tu juče i republičkog tužioca za organizovani kriminal Miodraga Bajića.

 

Istovremeno, policija je bila na nogama širom grada, a najviše na mjestu pucnjave, gdje smo primijetili i dvije lokve krvi. Uz pet-šest policijskih patrola, bila je tu i "marica" s pripadnicima Jedinice za podršku, naoružanim dugim cijevima.

 

Od ljudi bliskih ožalošćenoj porodici saznajemo da je iza Ostojića ostalo troje maloljetne djece, sin i dvije kćerke. Postoje tvrdnje da je on u centru Banjaluke držao kafić, dok je Sandra, navodno, vlasnica salona ljepote. U Banjaluci su godinama poznati po životu na visokoj nozi.

 

Šijana, prisjetimo se, povezuju s nizom kriminalnih radnji, poput pucnjave i serije krađa. Prije šest godina je hapšen zbog obračuna, odnosno zbog pokušaja ubistva Jelenka Sjenice zvanog Ćelo (39) i Stojana Kneževića zvanog Stole (26).

 

 

(NN, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI