nakon burnih reakcija

Iz policije u Zvorniku pojasnili za bh. javnost: Evo kako je i zašto Keljmendijev sin dobio pasoš...

Hronika 05.09.18, 15:40h

Iz policije u Zvorniku pojasnili za bh. javnost: Evo kako je i zašto Keljmendijev sin dobio pasoš...
Tvrde da je iz toga jasno da pravljenje slučaja ''Pacoli'' nije ništa drugo do „prikrivanje tragova u slučaju Keljmendi“

 

Iz Policijske uprava Zvornik su demantovali navode da su, u augustu ove godine, suprotno svim zakonskim propisima izdali putnu ispravu Elvisu Keljmendiju

 

Ističu da je navedena osoba, prilikom podnošenja zahtjeva nadležnom organu, ispunjavala zakonom propisane uslove za izdavanje ličnih dokumenata. 

 

- Prilikom obraćanja nadležnom organu, Keljmendi je uz zahtjev priložio dokaze o postojanju državljanstva BiH i druge valjane dokaze propisane važećim zakonima, koji su potrebni u postupku izdavanja ličnih dokumenata. Službenici Policijske uprave Zvornik su u skladu sa pozitivnim propisima, postupili po navedenom zahtjevu i licu izdali putnu ispravu. Pored navedenog, policijski službenici će preduzeti dodatne mjere i radnje u cilju provjere svih zakonitosti u postupku koji je vođen kod nadležnog organa – dodaje se u saopćenju zvorničke policije. 

 

Izvršenim provjerama utvrđeno je, ističu, da za navedenom osobom trenutno nema aktivnih potjernica, odnosno nije ih bilo u vrijeme podnošenja zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata.  

 

Iz Saveza za pobjedu su prethodno pozvali ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača da odmah odgovori ko je, kako i zašto u MUP-u Republike Srpske izdao pasoš sinu Nasera Kelmendija, "kojem je zabranjen ulazak u BiH zbog najtežih krivičnih djela poput organizovane trgovine narkoticima i oružjem".

 

 - Pitamo ministra Lukača i njegovog šefa Milorada Dodika, čime su to pripadnici najveće balkanske kriminalne organizacije, narko-kartela sa Kosova, zadužili Republiku Srpsku da i pored zabrane ulaska u BiH dobiju pasoš kao da su ugledni sportisti, naučni i kulturni radnici? Pitamo ministra Lukača kako je moguće da lice kojem je zabranjen ulazak u BiH, ušeta u MUP RS i dobije pasoš, umjesto da bude uhapšeno i deportovano kako nalaže zakon – naveli su u saopćenju.

 

 Tvrde da je iz toga jasno da pravljenje slučaja ''Pacoli'' nije ništa drugo do „prikrivanje tragova u slučaju Keljmendi“.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI