Osvaja tržišta u Evropi

Od porodične radionice do jedne od najbrže rastućih firmi u BiH: Kako je Alma Ras napravila veliki skok...

Biznis Klub 05.09.18, 12:29h

Od porodične radionice do jedne od najbrže rastućih firmi u BiH: Kako je Alma Ras napravila veliki skok...
Od samog osnivanja kompanija bilježi konstantan rast i razvoj – od male, porodične radionice do brend lidera na domaćem tržištu, a danas upošljava preko 1.200 radnika u šest proizvodnih pogona

 

 
Započeli su sa radom u Olovu prije 20 godina kao mala, porodična radionica. Danas su jedna od najbrže rastućih kompanija u BiH i jedan od najvećih poslodavaca.
 
 
Riječ je o firmi Alma Ras koja je, prema saznanjima BiznisInfa, a na osnovu baze podataka Bisnode BH, lani ostvarila prihode od čak 57,2 miliona KM.
 
 
O kakvom je rastu riječ govori podatak da su godinu ranije prihodi bili 21,4 milion maraka.
 
 
Riječ je velikom skoku, ali ono što je najvažnije jeste da najbolje tek dolazi, s obzirom da je ova kompanija nastavila s razvojem i da ove godine osvaja nova tržišta u Evropi.
 
 
Rastu munjevitom brzinom
 
 
– Od samog osnivanja kompanija bilježi konstantan rast i razvoj – od male, porodične radionice do brend lidera na domaćem tržištu, a danas upošljava preko 1.200 radnika u šest proizvodnih pogona – navode iz ove kompanije.  
 
 
Dodaje se da „Alma Ras munjevitom brzinom postaje jedna od najpoznatijih kompanija u Bosni i Hercegovini sa širokom distributivnom mrežom kroz veleprodaju i vlastite maloprodajne butike“.
 
 
Pažljivim plasmanom brendova i na drugim tržištima, osvojena su i srca kupaca na regionalnom i evropskom tržištu, počev od Crne Gore, Makedonija, Kosova, pa sve do Slovenije i Danske.
 
 
Kako smo ranije pisali, izvršni direkor kompanije Rasim Memagić u martu ove godine je rekao da je firma u pregovorima za proširenje saradnje na postojećim tržištima: Slovenija, Crna Gora, Makedonija, te izvoz na nova tržišta: Austrija, Njemačka i Hrvatska.
 
 
Jedan od vodećih poslodavaca
 
 
Osim toga, Alma Ras spada u kompanije koje bilježe najbrži rast broja radnika u BiH.
 
 
Prema podacima koje smo objavili u aprilu, Alma Ras je bila 6. kompanija u Federaciji BiH po broju novozaposlenih radnika u posljednje tri godine.
 
 
Tad broj i dalje raste i firma danas zapošljava više od 1.200 radnika.
 
 
(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)
 
 
BLIN
KOMENTARI