FOTO/ SIN DARKO POHVALIO OVAJ GEST

SKANDALOZNO: Bivši reprezentativac podigao spomenik Ratku Mladiću u rodnom Kalinovniku, pa pojasnio...

Front 03.09.18, 11:23h

SKANDALOZNO: Bivši reprezentativac podigao spomenik Ratku Mladiću u rodnom Kalinovniku, pa pojasnio...
Spomenik, odnosno zid na kojem se nalazi mural, dimenzija je 3,5 puta dva metra, ograđen je, pokriven reflektorima i kamerama i zaštićen neprobojnim staklom kako neko ne bi pokušao da ga uništi, a cijeli projekat su realizovali umjetnici iz Trebinja

 


Nekadašnji rukometni reprezentativac Srbije, Vlada Mandić, podigao je spomenik Ratku Mladiću u rodnom Kalinoviku, u Republici Srpskoj, piše Alo!.


Mandić sam nije želio da komentariše zašto se odlučio na ovakav potez, ali kako „Alo!“ saznaje, to je uradio kako bi se „odužio generalu Ratku Mladiću, koga smatra srpskim herojem“.


Spomenik, odnosno zid na kojem se nalazi mural, dimenzija je 3,5 puta dva metra, ograđen je, pokriven reflektorima i kamerama i zaštićen neprobojnim staklom kako neko ne bi pokušao da ga uništi, a cijeli projekat su realizovali umjetnici iz Trebinja.

 

spomenik-ratko-mladic


Darko Mladić, sin generala Ratka, za Alo! kaže da je vidio spomenik i da je Mandićev čin za svaku pohvalu.


- Svuda u Republici Srpskoj se vidi da Ratko Mladić ima veliku podršku u narodu, a ovo samo pokazuje da ne treba da se stidimo svojih heroja, već da im se odužimo za ono što su činili za narod tokom tih teških godina. Prošao sam nekoliko puta pored spomenika i moram da kažem da je baš lijep - naveo je Darko.


Iznad murala Mladića koji salutira stoji natpis "grad heroja", iako je bivši komandant trenutno u Hagu gdje je osuđen na doživotnu robiju za genocid i ratne zločine u Bosni i Hercegovini.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI