NEĆEMO ODUSTATI

Segmedina Srna podnijela amandmane: Skupština mora spriječiti prevaru policajaca u Kantonu Sarajevo!

Front 02.09.18, 14:39h

Segmedina Srna podnijela amandmane: Skupština mora spriječiti prevaru policajaca u Kantonu Sarajevo!
Od amandmana nećemo odustati i ovim putem pozivamo Skupštinu KS da svojom podrškom spriječi novu prevaru policajaca, te zaustavi političku kontrolu nad procesom zapošljavanja u MUP KS, ističe se u saopštenju SDP-a BiH

 

 

U želji da spriječimo diskriminaciju policijskih službenika u Kantonu Sarajevo (KS) i daljnju politizaciju policije, zastupnica Segmedina Srna-Bajramović je, u ime Socijaldemokratske partije BiH, podnijela amandmane na predloženi Zakon o policijskim službenicima Kantona Sarajevo.


Namjera nam je bila osigurati mogućnost policajcima u KS da imaju iste uslove za penzionisanje kao i njihove kolege iz MUP-a Federacije BIH. Također, željeli smo osigurati mogućnost obrazovanim mladim kadrovima šansu za dobijanje posla u MUP KS.


Sve predložene amandmane Vlada KS je odbila nudeći pri tome nebulozna i nelogična objašnjenja.


Iz onoga što je Vlada saopštila, jasno je da je SDA-ova vlast svjesno prevarila policajce prilikom donošenja novog Zakona o Penzijsko-invalidskom osiguranu, jer se odredbe o penzionisanju policajaca odnose samo na pripadnike federalnog MUP-a, a ne i kantonalnog.


Također, sada je sasvim jasno kako ova vlast po svaku cijenu želi nastaviti kontrolu nad zapošljavanjem u policiji, kako bi tamo mogli raditi isključivo podobni i poslušni.


Od amandmana nećemo odustati i ovim putem pozivamo Skupštinu KS da svojom podrškom spriječi novu prevaru policajaca, te zaustavi političku kontrolu nad procesom zapošljavanja u MUP KS, ističe se u saopštenju SDP-a BiH.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI