VIDEO/ AUTO JOJ SE UGASIO DOK JE PRLAZILA PREKO PRUGE

Kamere snimile užas: Djevojka (18) poginula dok je polagala vozački ispit, instruktor se spasio u posljednji tren!

Hronika 31.08.18, 15:07h

Kamere snimile užas: Djevojka (18) poginula dok je polagala vozački ispit, instruktor se spasio u posljednji tren!
Na snimci se vidi kako crveni Suzuki Baleno staje na pruzi dok iz njega istrčava ispitivač (62) kojeg nisu imenovali. Nekoliko trenutaka kasnije voz udara u automobil i gura ga niz prugu

 

 


Mlada djevojka koja je polagala vozački ispit u poljskom selu Zaskale poginula je prošlog četvrtka nakon naleta voza na automobil. Nesreća se dogodila kada joj se automobil ugasio na pružnom prelazu.


Kako navodi Daily Mail, poginula je 18-godišnja Angelika dok je ispitivač istrčao iz automobila nekoliko trenutaka prije udara. Nesretni slučaj snimile su nadzorne kamere poslovnog objekta koji se nalazi blizu pruge.


Na snimci se vidi kako crveni Suzuki Baleno staje na pruzi dok iz njega istrčava ispitivač (62) kojeg nisu imenovali. Nekoliko trenutaka kasnije voz udara u automobil i gura ga niz prugu.


– Kada smo dotrčali do automobila djevojka je bila još uvijek vezana. Ispitivač je stajao kraj nje i nije napravio ništa – rekao je Rafal Kwak, očevidac nesreće.


Dodao je kako je od njega tražio prvu pomoć, no on ju nije mogao naći.


– Još uvijek je disala, no bilo joj je sve lošije. Umrla je pred našim očima – rekao je Kwak.


Drugi očevidac koji je htio da ostane anoniman rekao je kako joj je nedostajalo još pola metra da se spasi. Rekao je i kako je mašinovođa nekoliko puta oglasio sirenu.


Onda sam vidio kako voz gura automobil ispred mene – rekao je. Angelika je pretrpjela veliki broj povreda te je prebačena u bolnicu u grad Nowy Targ gdje je preminula.

 

 

(Hayat/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI