Ifet Feraget zastupao i porodicu Dženana Memića

Advokat zbog slučaja David Dragičević primio prijetnje: 'U Sarajevu mi je prišao muškarac i rekao...'

Hronika 30.08.18, 17:46h

Advokat zbog slučaja David Dragičević primio prijetnje: 'U Sarajevu mi je prišao muškarac i rekao...'
U međunarodnom timu u slučaju Dragičević su osim Ferageta advokati Duško Tomić, Anto Nobilo iz Hrvatske i Zora Dobričanin Nikodinović iz Srbije

 

Advokat Ifet Feraget, član međunarodnog advokatskog tima koji zastupa porodicu stradalog mladića Davida Dragičevića, dobio je prijetnje smrću zbog tog slučaja.

 

Kako je Feraget kazao za agenciju Patria, nepoznati muškarac mu je prišao u Sarajevu i kazao da se ne pojavljuje u Banjaluci. On je ipak otišao, te navodi da nije imao prijetnje takve vrste dok je radio na slučaju Dženan Memić, ali da se ne plaši.

 

- Nisam prijavio prijetnje našim policijskim agencijama jer im ne vjerujem – kazao je Feraget za Patriju.

 

U utorak je predstavljen međunarodni tim advokata na Trgu Krajine u Banja Luci koji je u srijedu održao sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačem, glavnim tužiocem Želimirom Lepirom i članovima Anketnog odbora. Feraget ističe da su preuzeli materijale koje treba iščitati, a zatim će se ponovo sastati u Banja Luci naredne sedmice kako bi utvrdili dalje korake.

 

U međunarodnom timu u slučaju Dragičević su osim Ferageta advokati Duško Tomić, Anto Nobilo iz Hrvatske i Zora Dobričanin Nikodinović iz Srbije.

 

Otac Davida Dragičevića Davor tvrdi da je njegov sin ubijen, a tek početkom jula Okružno javno tužilaštvo je prekvalifikovalo djelo u ubistvo po nepoznatom počiniocu. Više od pet mjeseci održavaju se protesti građana na Trgu Krajine (Davidov trg) na kojima se traži otkrivanje istine o njegovoj smrti.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI