video/ rođendan najstarijeg dnevnog lista u bih

I srpsko i hrvatsko i bošnjačko: Oslobođenje ponosno slavi 75 godina, čitateljima poklanja vrijedan specijalni prilog

Hronika 30.08.18, 08:48h

I srpsko i hrvatsko i bošnjačko: Oslobođenje ponosno slavi 75 godina, čitateljima poklanja vrijedan specijalni prilog
Od svog nastanka Oslobođenje se ponosilo činjenicom da je i srpsko i hrvatsko i bošnjačko, da pripada svim narodima i građanima Bosne i Hercegovine. I danas je tako

 

Dnevni list Oslobođenje danas, 30. augusta, slavi 75. rođendan, a čitateljima na ovaj dan poklanja vrijedan specijalni prilog.


Prvi broj Oslobođenja štampan je u semberskom selu Donja Trnova 30. augusta 1943. godine, a tokom svih godina postojanja Oslobođenje je kao dnevna novina svakoga dana svjedočilo zbilju Bosne i Hercegovine.


Od svog nastanka Oslobođenje se ponosilo činjenicom da je i srpsko i hrvatsko i bošnjačko, da pripada svim narodima i građanima Bosne i Hercegovine. I danas je tako.


Tokom posljednjeg rata Oslobođenje je svakoga dana, iako nadomak prve linije fronta opsjednutog Sarajeva, dolazilo do svojih čitatelja.


Oslobođenje je uspijevalo, a i danas nastoji, sačuvati standarde profesije, čemu svjedoči impozantan broj nagrada koje čuva u svojim vitrinama. Proglašeno je listom godine u svijetu 1992. godine, a zahvaljujući planetarnoj solidarnosti kolega, 16. septembra 1993. odštampano je u tiražu od 21.800.000 primjeraka.

 


Na stranicama Oslobođenja su se smjenjivali sugovornici, autori, gosti, razmjenjivala se mišljenja, uvijek sa istim ciljem: pružiti pravovremenu, objektivnu i profesionalnu informaciju pokazujući da je Put Oslobođenja put povjerenja.


Specijalni prilog Oslobođenja možete preuzeti OVDJE.

 

(Oslobođenje/ DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI