UZNEMIRENI GRAĐANI OSTALI I BEZ STRUJE

Rano jutros snažan potres zatresao BiH i Dalmaciju: 'Bilo je strašno... popadalo mi je sve s polica...'

Hronika 30.08.18, 08:21h

Rano jutros snažan potres zatresao BiH i Dalmaciju:  'Bilo je strašno... popadalo mi je sve s polica...'
Potres je izazvao veliku uznemitrnost stanovništva diljem Dalmacije i južne BiH. Kijevo, Maovce, Podosoje i još neka mjesta u Zagori ostala su bez struje nakon potresa. Gotovo na istom mjesto u 5:45 zabilježen je novi, manji potres, magnitude 3,1 po Richteru

.'


U 5:33 sati čitavu Dalmaciju i područje južne Bosne i Hercegovine zatresao je snažan potres, javlja Dalmacija danas.


Prema prvim informacija EMSC-a, epicentar potresa bio 16 km zapadno od Glamoča, na dubini od dva kilometra te je magnituda iznosila 4.9 po Richteru. 


U Hrvatskoj se potres najjače osjetio na području Vrlike. Prvo se osjetio manji potres, a uskoro nakon i glavni udar. Ovo je jedan od jačih potresa koji se osjetio u Dalmaciji u posljednje vrijeme. 


Potres ovakve jačine mogao je uzrokovati manje štete oko epicentra  no svakako je izazvao veliku uznemitrnost stanovništva diljem Dalmacije i južne BiH. Kijevo, Maovce, Podosoje i još neka mjesta u Zagori ostala su bez struje nakon potresa. Gotovo na istom mjesto u 5:45 zabilježen je novi, manji potres, magnitude 3,1 po Richteru.


Potres se osjetio duž Dalmacije pa su se tako javili čitatelji iz Šibenika, Hrvaca, Splita, Omiša, Makarske, a to su dojave samo u prvih nekoliko minuta. 


Jedna čitateljica iz Splita je napisala “popadalo mi sve s polica, strašan osjećaj”, a slična iskustva su imali i drugi njeni sugrađani koji tvrde kako su se u tom trenutku upalila sva svijetla u kvartu, vjerojatno od brojnih građana koje je pred zoru probudio ovaj jak potres.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI