MINUTI SU BILI U PITANJU

Drama na Pelješcu, dijete ugrizao poskok: Helikotperom hitno prebačeno u splitsku bolnicu

Hronika 29.08.18, 13:29h

Drama na Pelješcu, dijete ugrizao poskok: Helikotperom hitno prebačeno u splitsku bolnicu
Maloljetnik je hitno helikopterom prebačen u splitsku bolnicu, a za sada nema informacija o njegovom zdravstvenom stanju

 

 


Prava drama juče se odvijala u središnjem dijelu Pelješca, u Hrvatskoj, kada je dijete ugrizao poskok.


Maloljetnik je hitno helikopterom prebačen u splitsku bolnicu, a za sada nema informacija o njegovom zdravstvenom stanju.
 

Šta se dešavalo na Pelješcu opisao je hrvatski fotograf Ivica Trojanović u postu na svom facebook profilu:


- Danas u ranim popodnevnim satima neuobičajena situacija. Taman po slijetanju policijskog EC-135 iz Dubrovnika, koji je došao po hitnog pacijenta u Orebić, dolazi do naglog obrata. Ekipi stiže urgentni poziv najvišeg stupnja iz središnjeg dijela Pelješca o ugrizu poskoka kojim je ugroženo malo dijete.


Postupajući po pravilima struke i ocijenivši da je potonji slučaj višestruko ozbiljniji i da su doslovce minute u pitanju, odlazi se po dijete te se po transportu u splitsku bolnicu helikopter vraća po pacijenta u Orebić. Oba pacijenta su u konačnici zbrinuta u bolnici na najbrži mogući način.


Sve pohvale zemaljskim i zračnim snagama Hitne medicinske pomoći na stručnosti, sabranosti i efikasnosti. Naravno da bez mladića iz DVD-a Orebić ne prolazi nijedna helikopterska intervencija - napisao je Trojanović.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI