Zatražio dostavljanje svih raspoloživih informacija

Crnadak uputio dopis Izvršnom obavještajnom odboru: Zašto je Zaharu Prilepinu zabranjen ulazak u BiH?

Front 27.08.18, 11:27h

Crnadak uputio dopis Izvršnom obavještajnom odboru: Zašto je Zaharu Prilepinu zabranjen ulazak u BiH?
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine će, nakon dobijanja informacija od Izvršnog obavještajnog odbora, Ambasadi Ruske Federacije poslati odgovor na notu kojom su tražili obrazloženje ovog slučaja

 

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak uputio je 24. augusta 2018. dopis Izvršnom obavještajnom odboru povodom uskraćivanja prava na ulazak u Bosnu i Hercegovinu državljaninu Ruske Federacije Zaharu Prilepinu. 

 

Crnadak je od Izvršnog obavještajnog odbora zatražio dostavljanje svih raspoloživih informacija vezanih za postupak donošenja odluke o uskraćivanju prava na ulazak u Bosnu i Hercegovinu Zaharu Prilepinu, kao i informaciju o usklađenosti ove odluke sa važećim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine. 

 

Također, Crnadak je ukazao na važnost dobrih odnosa izgrađenih na uzajamnom povjerenju između Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije. 

 

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine će, nakon dobijanja informacija od Izvršnog obavještajnog odbora, Ambasadi Ruske Federacije poslati odgovor na notu kojom su tražili obrazloženje ovog slučaja, saopćeno je iz te institucije.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI