VIDEO/ Revolucija kuca toliko glasno da se moramo probuditi

Nova predstava Selme Spahić u SARTR-u: Premijera 'Djece sunca' 29. augusta

Kultura 24.08.18, 13:51h

Nova predstava Selme Spahić u SARTR-u: Premijera 'Djece sunca' 29. augusta
Selma Spahić u ovoj predstavi podsjeća da je u svijetu u kojem je naizgled sve bijelo i čisto, najčešće nešto vrlo trulo i neprijatno

 

Premijerom predstave "Djeca sunca" u režiji Selme Spahić, po tekstu Maksima Gorkog, Sarajevski ratni teatar SARTR otvorit će 29. augusta novu umjetničku sezonu. 

 

"Djeca sunca", u produkciji Udruženja Kontakt i Sarajevskog ratnog teatra, imat će reprizna izvođenja 30. i 31. augusta te 1. septembra na sceni SARTR-a. 

 

U predstavi igraju Ermin Bravo, Snežana Bogićević, Maja Izetbegović, Jasna Diklić, Tatjana Šojić, Džana Pinjo, Sanin Milavić, Benjamin Bajramović, Kemal Rizvanović i Vanja Matović

 

- Selma Spahić u ovoj predstavi podsjeća da je u svijetu u kojem je naizgled sve bijelo i čisto, najčešće nešto vrlo trulo i neprijatno. Svakodnevno ispijanje čaja bez svijesti da smo možda sami u njega sipali otrov dovodi do trovanja i nas i onih oko nas. Ako nas nakon toga uhvati groznica, na trenutak možda osvijestimo da nešto nije u redu, ali i dalje nastavljamo piti isti čaj. Tako nesvjesno pristajemo na igru koju nam omogućavaju ignorancija i neosviještenost, najveći protivnici revolucije. Ali, u ovoj predstavi, revolucija kuca toliko glasno da se moramo probuditi - saopćeno je iz SARTR-a. 

 

Dramaturgiju potpisuje Nejra Babić, muziku Hanan Hadžajlić, scenografiju i kostim Selena Orb, fotografiju Ivan Hrkaš.

 

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI