policija zataškala slučaj

Nezapamćeni skandal trese Holandiju: Političarka se ubila nakon što je objavila da su je grupno silovali migranti!

Front 24.08.18, 10:38h

Nezapamćeni skandal trese Holandiju: Političarka se ubila nakon što je objavila da su je grupno silovali migranti!
Nakon reagovanja, snimak je ubrzo izbrisan i događaj se pokušava zataškati, navode portali. Vili Dile bila je član Stranke za slobodu i zalagala se za obustavljanje ilegalnih migracija

 

 

Nova migrantska afera potresa Holandiju, a u centru je nekadašnja poslanica Gradske skupštine u Hagu Vili Dile, koja se ubila nakon što je objavila da su je silovali migranti, prenosi Srpskainfo.


Njena objava na društvenim mrežama je brzo uklonjena, a policija priznaje da je obaviještena o silovanju, ali da poslanica nije prijavila počinioce.


Pošto je Dile uskoro pronađena mrtva, to je izazvalo žestoko reagovanje dijela javnosti i sumnje u rad holandskih vlasti i policije. Dva dana prije nego što se ubila, Dile je emitovala video u kojem je navela da su je silovali migranti, što su, navodno, zataškali i policija i vladajuća stranka.


Nakon reagovanja, snimak je ubrzo izbrisan i događaj se pokušava zataškati, navode portali. Vili Dile bila je član Stranke za slobodu i zalagala se za obustavljanje ilegalnih migracija.


U snimku koji je uznemirio javnost navela je da su je “muslimani grupno silovali”, uz ocjenu da je “silovanje bilo naručeno u okviru kampanje zastrašivanja vladajuće stranke koja podržava otvorene granice”. Ona je izjavila na video-snimku da je suočena sa zastrašujućim prijetnjama, te da su je prisiljavali da ćuti o migrantskom nasilju.


– Želim da svijet zna istinu. Dana 15. marta 2017. godine oteta sam, silovana i napadnuta od grupe muslimana zbog toga što su željeli da se više ne javljam za riječ u Gradskoj skupštini u Hagu – navela je ona u oproštajnom snimku.


Ona je poručila da napušta politiku jer se bojala da bi neko mogao da povrijedi njenu djecu.


– Ne mogu živjeti sa tim. Ti ljudi mrze žene, a mrze i mene – rekla je ona.


Video je ubrzo izbrisan sa Fejsbuka, a policija je nakon samoubistva saopštila da ih je Dile obavijestila o silovanju, ali da nije podnijela prijavu.

 

(Srpskainfo/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI