FOTO/ Akcija u Modriči

SIPA oduzela veliku količinu naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava: Bombe, granate, mitraljezi, puške, municija...

Hronika 23.08.18, 19:44h

SIPA oduzela veliku količinu naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava: Bombe, granate, mitraljezi, puške, municija...
Jedna osoba uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materijala"

 


Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA, jutros su u okviru predmeta kodnog naziva Jasen, na području Modriče otkrili i privremeno oduzeli veću količinu naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava.

 

Postupajući po naredbama Osnovnog suda u Modriči i Okružnog javnog tužilaštva Doboj, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretres jedne lokacije na području Modriče. Tokom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 12 ručnih bombi, dvije minobacačke granate 60mm, puškomitraljez M72, poluautomatska puška, dvije lovače puške bez odobrenja, 477 komada municije kalibra 7,62mm, 94 komada pištoljske municije, 37 komada lovačke municije (patroni), vojna oprema (okviri za municiju, ambalaža i drugo) i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

 

oruzje-sipa-akcija-jasen-1

 

Jedna osoba uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materijala”. Uhapšena osoba privedena je u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predata na dalje postupanje nadležnom tužilaštvu.

 

Navedene aktivnosti realizovane su uz podršku policijskih službenika MUP-a Republike Srpske.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI