Oglasile se i Željeznice FBiH

Svjedoci nesreće u Jablanici: Čuli smo strašan udar, a zatim jaukanje... Do dva ujutru su izvlačili ljude...

Hronika 23.08.18, 10:38h

Svjedoci nesreće u Jablanici: Čuli smo strašan udar, a zatim jaukanje... Do dva ujutru su izvlačili ljude...
U sudaru dva teretna voza, smrtno su stradali uposlenici Željeznica FBiH, T.F. (1971.g.) i Č. J. (1986.g.), dok je mašinovođa K. H. (1983.g.) zadobio teške tjelesne povrede i prebačen je u bolnicu u Mostaru

 

U sudaru dva teretna voza, smrtno su stradali uposlenici Željeznica FBiH, T.F. (1971.g.) i Č. J. (1986.g.), dok je mašinovođa K. H. (1983.g.) zadobio teške tjelesne povrede i prebačen je u bolnicu u Mostaru, navodi se u saopćenju Željeznica FBiH.

 

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

 

- Obavještavamo javnost da se dogodila teška željeznička nesreća dana 22.08.2018. godine u 22,55 sati u željezničkoj stanici Jablanica na Neretvi. 

 

U sudaru dva teretna voza, smrtno su stradali uposlenici Željeznica FBiH, T.F. (1971.g.) i Č. J. (1986.g.), dok je mašinovođa K. H. (1983.g.) zadobio teške tjelesne povrede i prebačen je u bolnicu u Mostaru.

 

Drugi mašinovođa, J. B. (1968.g.) nije povrijeđen, a spasio se tako što je prije sudara iskočio iz lokomotive.

 

Željeznički saobraćaj na ovoj dionici je u prekidu do okončanja uviđaja koji je u toku. Na licu mjesta prisutni su pripadnici policije, hitne pomoći, vatrogasci, istražni organi, kao i stručni tim ŽFBiH.

 

Željeznice FBiH porodicama nastradalih uposlenika upućuje najiskrenije saučešće, te će pružiti svu potrebnu pomoć.

 

Po okončanju istrage o ovoj tragičnoj nesreći, upoznat ćemo bh. javnost sa svim konačnim, relevantnim informacijama - navodi se.

 

- Mi smo bili u čaršiji. Mislili smo da je auto, onda smo svi izletili. Bilo je strašno, pod stresom sam još. Nismo spavali cijelu noć. Do dva sata su izvlačili ljude i pomagali tamo - kazala je Nezira Maslo za N1.

 

- Oko 11 sati smo čuli strašan udar. Eksplozija. Iskočio sam iz kuće. Čuo sam jaukanje. Jedan je iskočio iz voza, tražio sam odmah pomoć. Dosta ljudi je došlo. Ja sam bio tamo do 2 sata. Jedan je ostao živ, noge polomljene, ali ostao je živ - izjavio je Hivzija Tufek, očevidac nesreće.

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 

 

BLIN
KOMENTARI