nakon što je završila u krvi i modricama

Hoće li pretučena Britanka Splitu dati novu šansu: Turistička zajednica tog grada joj se ispričala, evo šta joj nude!

Hronika 22.08.18, 15:14h

Hoće li pretučena Britanka Splitu dati novu šansu: Turistička zajednica tog grada joj se ispričala, evo šta joj nude!
Laura Denmar završila je u bolnici prekrivena krvlju i masnicama, a njezinog je dečka vlasnik hotela prikucao uza zid


 

Incident u kojem je britanska turistkinja napadnuta  i brutalno pretučena u lažnom splitskom hotelu i dalje je vrlo živa tema u britanskim medijima. Britanski The Sun tako navodi kako je nesretnoj 26-godišnjakinji uz ispriku ponuđeno besplatno ljetovanje - prenosi Jutarnji


Laura Denmar završila je u bolnici prekrivena krvlju i masnicama, a njezinog je dečka vlasnik hotela prikucao uza zid.

 

No kako otkriva The Sun, Turistička zajednica grada Splita napadnutoj je djevojci ponudila ispriku i besplatno ljetovanje, nazivajući taj slučaj 'izoliranim incidentom'.

 

Čelnica TZ-a, Alijana Vukšić, kazala je kako su djevojci uputili ispriku u ime čitave Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita.

 

'Pozivamo je da se vrati i nudimo joj besplatno ljetovanje kako bi pokazali da se doista radi o izoliranom slučaju. Split je siguran grad i omiljena destinacija mnogih britanskih turista.'

 

Policija koja istražuje slučaj potvrdila je kako je do obračuna došlo nakon nesporazuma oko plaćanja smještaja.

 

laura-denmar


 
Laura, inače buduća spisateljica, ispričala je britanskim medijima što joj se dogodilo i upozorila svoje zemljake da budu oprezni.

 

Rekla je da su preko interneta rezervirali smještaj za 60 funti po noćenju, no kad je stigao i njezin dečko, poslani su u drugi stan.

 

'Kad smo došli, vidjeli smo da se ne radi o legalnom smještaju. Tamo je bilo 30 kreveta i samo jedna kupaonica i nije bilo nikoga tko bi se brinuo o svemu.'

 

Laura kaže da su se sukobili s čistačicom koja im je rekla da trebaju odmah otići ili platiti još novca.

 

Ilegalni hotel je u međuvremenu zatvoren.


 
Nenad Nižić, predsjednik udruge malih i luksuznih hotela kaže kako ne postoji nikakva opasnost za britanske turiste.

 

'Čak i ako se ponekad dogodi koji incident, to nije nešto što bi predstavljalo pravu opasnost za turiste u Hrvatskoj. Mi smo samo dva sata leta udaljeni od Londona i sjajna smo destinacija za sve željne kulturnog turizma i prekrasnog krajolika.'

 

Opisujući napad, Laura je rekla da je jedan muškarac prikucao njezinog dečka Jeremyja uza zid, a neka žena je nju počela tući metalnom šipkom. Zbog toga je upućena u bolnicu na pregled, no ustanovljene su samo lakše ozljede.

 

The Sun na kraju članka ipak navodi kako je Hrvatska i dalje omiljena destinacija britanskih turista koji dolaze u velikom broju, te da se na otoku Visu snimao novi nastavak filma 'Mamma Mia'.

 

(Jutarnji/ DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI