Za danas bile zakazane završne riječi

Suđenje Sefiću ipak nije gotovo: Završne riječi Tužilaštva 30. augusta, odbrana će dobiti naknadni termin

Hronika 22.08.18, 11:28h

Suđenje Sefiću ipak nije gotovo: Završne riječi Tužilaštva 30. augusta, odbrana će dobiti naknadni termin
Tužiteljica Balta je, nakon uvođenja dokaza, kazala kako joj treba još jedan dan da spremi završne riječi, te je Sud sve prolongirao za 30. august

 

Iako su za danas bile zakazane završne riječi u slučaju Sanjin Sefić i ostali, Tužilaštvo će svoje završne riječi ipak iznijeti 30. augusta, dok će odbrana dobiti naknadni termin.

 

Na današnjem pretresu, kao dodatni dokaz Tužilaštva, vještak neuropsihijatar dr. Abdulah Kučukalić iznio je nalaz timskog vještačenja kojim su trebale biti utvrđene psihičke posljedice članova porodica staradlih Edite Malkoč i Selme Agić nakon nesreće, prenosi Faktor.

 

Doktor Kučukalić, između ostalog je naveo da trajne posljedice po članove porodica stradalih mogu, ali i ne moraju biti prisutne, te da je to, u principu,  privremeni duševni poremećaj u procesu žalosti, ali da će doživotno ostati posljedice u vidu preosjetljivosti povremenog intenziteta, nakon prisjećanja na traumu.

 

Kantonalna tužiteljica Advija Hajdo Balta, između ostalog, htjela je kao dodatni dokaz uložiti i dopis beogradskog Tužilastva iz kojeg se, kako je kazala, vidi da je protiv vještaka Milana Vujanovića pokrenut prekršajni postupak zbog saobraćajne nesreće, kao i depešu Interpola Sarajevo kojom je željela dokazati da se Sefić "nije sam predao policiji, kako je odbrana tvrdila, već da je lišen slobode".

 

Sud je ove dokaze odbio.

 

Tužiteljica Balta je, nakon uvođenja dokaza, kazala kako joj treba još jedan dan da spremi završne riječi, te je Sud sve prolongirao za 30. august.

 

Sefićev advokat Kerim Čelik uložio je obavijest Triglav osiguranja iz kojeg "stoji da su porodice Malkoč i Agić obeštećene za duševni bol zbog gubitka srodnika i nematerijalnu štetu u potpunosti".

 

Tužiteljica Jasminka Knežević kazala je kako Triglav osiguranje nije mjerodavno da odlučuje o tome da li su porodice obeštećene.

 

- Ne osporavam da se dokaz prihvati, ali će Sud odlučiti o visini imovinsko-pravnog zahtjeva - kazala je Knežević.

 

 

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 

BLIN
KOMENTARI