Događaj koji folk pjevačica nikad neće zaboraviti

Draganu Mirković kolega pokušao silovati: Zaključao je vrata, a onda divljački navalio na nju!

Showbizz 20.08.18, 20:20h

Draganu Mirković kolega pokušao silovati: Zaključao je vrata, a onda divljački navalio na nju!
Verica Ilić, tekstopisac i novinar, svjedočila je događaju, a zatim ga je i u svojoj knjizi opisala.

 

Dragana Mirković važi za jednu od najvećih muzičkih folk zvijezda na našim prostorima, ali je malo kome poznato da je i njen put ka uspjehu bio posut trnjem.

 

Iako njenu karijeru ne prate skandali, pjevačica jednu noć u hotelu u kom je jedan pokojni kompozitor umalo nije silovao nikada neće zaboraviti.

 

Dragana je kao veoma mlada djevojka bez roditelja odlazila u Beograd, a incident koji joj se desio gotovo na samom startu karijere zasigurno je obilježio njene početke. Verica Ilić, tekstopisac i novinar, svjedočila je događaju, a zatim ga je i u svojoj knjizi opisala.

 

Ona je otkrila sve detalje i prisjetila se kako je došlo do okršaja između tada šesnaestogodišnje Mirkovićke i dosta starijeg kompozitora.

 

- U to vrijeme radila sam spotove za estradne zvijezde, tako sam se i upoznala sa Draganom Mirković. Snimala je spotove za svoj prvi album "Imam dečka nemirnog" i dogovor je bio da je otac dovozi i odvozi svakog dana. Međutim, on je završio u bolnici, operisao je oko, te sam ja otišla kod nje kući da se dogovorimo da ona ostane kod mene sedam dana, dok se sve ne završi. Imala sam veliku odgovornost da je čuvam zbog njenih roditelja - započela je Verica, te opisala kako su se folk zvijezda i ona našle s kompozitorom u hotelu:

 

-  Priča s kompozitorom dešavala se kada je izlazio Draganin drugi album. Mirkovićka je boravila kod mene, kao i obično kada je dolazila u Beograd. Sarađivala je sa njim koliko sam je razumjela, on joj je tada zakazao tezge. Jednom prilikom nas je pozvao na večeru u kafanu, a naravno, kafana je bila zatvorena. Tako smo mi produžile s njim u jedan hotel u centru Gornjeg Milanovca. Kompozitor je bio zvijezda večeri, pio je, razbijao čaše, a nas dvije smo bile tu sa njim. On je bio bahat čovjek, znalo se da je svaka njegova pjesma veliki hit, bio je poznat i dosta je pio - objasnila je Ilić.

 

Verica se zatim prisjetila davne noći, kada je Draganu uspjela da spase nasrtaja starijeg kolege, te otkrila da je malo falilo da obije vrata sobe u kojoj je kompozitor napao pjevačicu.

 

- Dragana se plašila to mi je bilo jasno. Cijelo veče se držala za mene. Oko dva poslije ponoći pošli smo u spavaće sobe. Sa kompozitorom je bio vozač, logično je da ćemo Dragana i ja spavati zajedno, a njih dvojica. Međutim, kompozitor je tako pijan zvao Draganu u sobu da pričaju. Ona je tada imala 16 godina, nisam znala šta bi pričala s njim u to doba, ali sam joj rekla da slobodno uđe, da ću je ja čekati ispred vrata. U jednom trenutku začulo se neko komešanje, opiranje... Znala sam da pokušava da je primora na nešto što ona ne želi. Uhvatila sam se za kvaku, kad ono vrata zaključana. Odmah sam rekla da obiju vrata, međutim ona su se otključala, a Dragana mi je pritrčala u zagrljaj. Odmah sam pozvala vozača da nas vrati u Beograd. Ona je bila jako potresena, prijetila mu je: "Kad te budem rekla mom ocu, vidjećeš šta će da se desi''! Ubijedila sam je da ćuti jer će to samo da joj šteti. Cijeli put ka Beogradu sam je smirivala. Ovu priču sam objavila da niko u takvim ljudima ne bi vidio svog idola - zaključila je Verica.

 

(Alo.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI