FOTO/ Svadba koja trese Austriju

Isplivale fotografije plesa Putina i austrijske šefice diplomatije, poklon ruskog predsjednika izazvao najviše bure

Hronika 18.08.18, 19:07h

Isplivale fotografije plesa Putina i austrijske šefice diplomatije, poklon ruskog predsjednika izazvao najviše bure
Pred polazak Putin se potpisao na kabriolet VW, kojim će mladenci otputovati na medeni mjesec

 

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je danas gost na svadbi ministarke inostranih poslova Austrije Karin Kneissl, a kao poklon doveo joj je - kozački ansambl, piše Blic.

 

Austrijski mediji bilježe da je šef ruske države nešto poslije podneva sletio na aerodrom u Grazu, a takvu pažnju, počev od slijetanja, dolasku Putina pridaju zbog činjenice da je njegova privatna posjeta svadbi ministarke naišla na veliku buru u političkoj javnosti zemlje, jer je Rusija pod sankcijama EU, a Austrija predsjedavajuća Uniji.

 

Putin je u Austriji boravio svega par sati pošto u 18 časova ima sastanak sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel na jednom njemačkom dvorcu.

 

Ministarka inostranih poslova, koja se ne obazire na kritike, mada se takvom gostu poziv i ne otkazuje, udala se za biznismena Wolfganga Meilingera u južnom dijelu pokrajine Štajerska.

 

karin-kneissl

Putin i Kneissl su, vidno raspoloženi, zaplesali pred svima

 

Nakon nastupa hora Kozaka Putin se oprostio od mladenaca i otputovao ka aerodromu Graz, odakle ide dalje u Njemačku, gdje će večeras, u 18 časova imati sastanak sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

 

Pred polazak Putin se potpisao na kabriolet VW, kojim će mladenci otputovati na medeni mjesec.

 

Na pozive novinara da im se obrati Putin, koji je djelovao veoma opušteno, je na njemačkom jeziku poručio "Do viđenja".

 

Putina je, ispred restorana u kojem je održano vjenčanje, ispratio austrijski kancelar Sebastian Kurz, zajedno s mladencima.

 

Inače svadba je održana po austrijskoj tradiciji, u narodnoj nošnji, a među gostima, pored ruskog predsjednika, jesu brojni članovi austrijske vlade, predvođeni kancelarom Sebasijanom Kurzom.

 

BLIN
KOMENTARI