na vanrednoj sjednici

Vlada RS-a stavila van snage Izvještaj o Srebrenici: Formirat će nezavisnu međunarodnu komisiju...

Front 18.08.18, 14:28h

Vlada RS-a stavila van snage Izvještaj o Srebrenici: Formirat će nezavisnu međunarodnu komisiju...
U saopćenju se nadalje navodi da će Vlada RS formirati nezavisnu međunarodnu komisiju koja će "na objektivan i nepristrasan način" utvrditi stradanja svih naroda na području srebreničke regije u periodu od 1992. do 1995. godine

 

Vlada Republike Srpske stavila je danas van snage Izvještaj Komisije za istraživanje događaja u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine, saopšteno je iz Vlade RS-a.  

 

Vlada je danas na vanrednoj sjednici razmatrala Informaciju o Izvještaju Komisije o događajima u i oko Srebrenice, a koju je na sjednici održanoj 14. augusta razmatrala Narodna skupština RS-a. Skupština je tada odbacila Izvještaj Komisije za Srebrenicu i zatražila od Vlade da ga povuče i stavi van snage. 

 

- Vlada Republike Srpske stavlja van snage Izvještaj Komisije za istraživanje događaja u i oko Srebrenice o događajima u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine, sačinjen u Banjaluci juna 2004. godine i 15. oktobra 2004. godine i s tim u vezi Zaključak Vlade Republike Srpske sa 16. posebne sjednice održane 29.10.2004. godine - saopšteno je danas iz Vlade. 

 

Van snage su stavljeni i Izvještaji Radne grupe Vlade RS-a doneseni 30. marta i 30. septembra 2005. godine za provođenje zaključaka iz konačnog Izvještaja Komisije za Srebrenicu sa svim prilozima i s tim u vezi Zaključak Vlade RS-a od 31. marta 2005. godine. 

 

U saopćenju se nadalje navodi da će Vlada RS formirati nezavisnu međunarodnu komisiju koja će "na objektivan i nepristrasan način" utvrditi stradanja svih naroda na području srebreničke regije u periodu od 1992. do 1995. godine.  

 

Pored navedenog, Vlada formira i nezavisnu međunarodnu Komisiju koja će ispitati i sačiniti izvještaj o stradanju Srba u Sarajevu u periodu od 1991. do 1995. godine.  

 

- Zadužuje se Ministarstvo pravde da u roku od 60 dana pripremi metodologiju rada i predloži Vladi sastav komisija iz prethodnih tačaka - saopšteno je iz Vlade.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI