Sigurna plata u BiH

Država zapošljava: Raspisan konkurs za 261 upražnjeno mjesto, ali morate biti OVE nacionalnosti!

Hronika 17.08.18, 21:22h

Država zapošljava: Raspisan konkurs za 261 upražnjeno mjesto, ali morate biti OVE nacionalnosti!
Rok za predaju prijava je 15 dana od dana objavljivanja oglasa

 

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine je 16. augusta ove godine ponovno raspisalo javni oglas za popunu upražnjenih formacijskih mjesta za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika Oružanih snaga BiH, kojim je predviđen prijem vojnika iz reda hrvatskog naroda na ukupno 261 upražnjeno formacijsko mjesto u Oružanim snagama BiH.

 

Kandidati mogu konkurisati na upražnjena formacijska mjesta u pješadiji, inžinjeriji, rodu veze, tehničkoj službi, saobraćajnoj službi, intendantskoj, sanitetskoj i građevinskoj službi i to na lokacijama OS BiH u Livnu, Čapljini, Kiseljaku, Tuzli, Orašju, Banjoj Luci, Manjači, Derventi, Doboju, Sarajevu i Pazariću.

 

Na ovaj način Ministarstvo odbrane BiH pruža mogućnost mladim građanima i građankama BiH, koji ispunjavaju uslove i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju častan posao sa sigurnom plaćom i mogućnošću obučavanja i izgrađivanja karijere u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

 

Rok za predaju prijava je 15 dana od dana objavljivanja oglasa saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH koje je još jednom pozvalo sve mlade ljude koji ispunjavaju uslove, da se prijave na oglas.

 

 

(FENA/Foto: Ilustracija/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI