video/ pod krinkom 'patriotizma'

Prizori sa Zlatibora bude strah: Ko djecu iz BiH šalje na rusku vojnu obuku u Srbiju?!

Hronika 17.08.18, 13:23h

Prizori sa Zlatibora bude strah: Ko djecu iz BiH šalje na rusku vojnu obuku u Srbiju?!
Očito je da pojedine države koje se predstavljaju prijateljima BiH i koje, navodno, podržavaju njen dejtonski ustroj, poput Rusije, imaju namjeru, pod krinkom "patriotizma kod najmlađih "proizvesti osjećaj netrpeljivosti drugog i drugačijeg, kako bi sutra bili iskorišteni u njihove sumnjive ciljeve, navodi se u saopštenju DF-a

 

 

"Russia Today" objavila je videoo tzv. Vojno - patriotskom kampu na Zlatiboru (Srbija), u okviru kojeg tridesetak mladih osoba, među kojima su uglavnom maloljetnici, između ostalog uče da rukuju noževima i vatrenim oružjem.


Izvjesni Arsen Đurić, zamjenik predsjednika opštine Čajetina javno kaže da učesnici kampa dolaze iz Republike Srpske (BiH). S tim u vezi, nadležnim institucijama postavljamo pitanje: Ko šalje djecu iz Bosne i Hercegovine u ruske vojne kampove u Srbiji, gdje ih vojnim vještinama uče sudionici oružanih sukoba na prostorima bivše Jugoslavije, a vjerovatno i ratni zločinci koji su harali, palili i po BiH, pita Demokratska fronta.

 


 

Porazna je činjenica da ogroman broj djece u Bosni i Hercegovini u svom životu nikada nije prešao entitetsku liniju, da djeca iz Banje Luke nikada nisu bila u Sarajevu, ili da djeca iz Sarajeva nikada nisu bila u Banjoj Luci, a sada imamo činjenicu da se djeca odvode u ruske militarističke kampove kako bi se učila "vrijednostima" onih koji su u našu zemlju dolazili nepozvani da je spale i sruše!


Zbog toga zahtjevamo od institucija da hitno reaguju i da spriječe daljnu manipulaciju i indoktrinaciju djece radikalnim ratnohuškačkim metodama. Očito je da pojedine države koje se predstavljaju prijateljima BiH i koje, navodno, podržavaju njen dejtonski ustroj, poput Rusije, imaju namjeru, pod krinkom "patriotizma kod najmlađih "proizvesti osjećaj netrpeljivosti drugog i drugačijeg, kako bi sutra bili iskorišteni u njihove sumnjive ciljeve, navodi se u saopštenju DF-a.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI