Kako ljetuju bogataši u Hrvatskoj

Zahtjevi super bogatih gostiju: Helikopter s Hvara letio po bocu pića u Zagreb, a cijena prava 'sitnica'!

Lifestyle 16.08.18, 16:27h

Zahtjevi super bogatih gostiju: Helikopter s Hvara letio po bocu pića u Zagreb, a cijena prava 'sitnica'!
Prohtjevi tipa žutih ili bijelih ruža koje se dostavljaju na brod, kupovinu točno određenog parfema ili pića više ni ne spadaju u skupinu ekstra zahtjeva. To su sada već normalni prohtjevi. Ovoljetni gosti sa željama teškim na hiljade, desetke hiljada eura mahom dolaze s područja Emirata

 

Puno zanimljiviji od samoprozvanih VIP-ovaca koji putem selfija i objava na društvenim mrežama označavaju svoje ljetne puteve, ultra su bogati gosti kojima je najveća želja neprimijećeno boraviti u nekom kraju. Jeftina popularnost njih ne zanima, dapače, od svog osoblja striktno traže osiguranje apsolutne privatnosti, kako bi sto posto mogli uživati u svom uobičajenom hedonističkom načinu života.

 

Za naše pojmove troše nemilo, no za njih su to tek sitnice u moru miliona dolara ili eura kojima raspolažu.

 

Plove na najluksuznijim jahtama, hrane se bogovski, piju najskuplje, koriste najbolje, kupuju najekskluzivnije, traže najistančanije. I žele samo mir od znatiželjnih pogleda. Sve to potražuju i od svojih domaćina, osoblja vrhunskih dalmatinskih restorana, hotelskih timova kojima je svaka njihova želja, koliko god bizarno izgledala, tek najobičniji zahtjev, prenosi Slobodna Dalmacija.

 

- Ovo smo ljeto imali skupinu Arapa koji su za party na svojoj luksuznoj megajahti poželjeli jednu posebnu vrstu tekile. One čija je nabavna cijena četiri tisuće eura. Željeli su je odmah i sada, što je za ekskluzivni concierge tim iz hvarskog restorana Gariful bio zadatak koji je trebalo što prije obaviti.

 

Bocu smo pronašli u Zagrebu, digli smo helikopter, dopremili je u rekordnom roku i dostavili je na jahtu. Ta jedna boca koju možda nisu ni otvorili, njih je u konačnici došla oko 12 tisuća eura. Za njih sitnica, detalj koji su poželjeli imati, ako se netko baš poželi te vrste skupocjenog pića - kaže Ivana Vrselja, PR hvarskog restorana "Gariful".

 

Ovaj je hvarski ugostiteljski objekt već godinama sinonim za lokaciju koju strani gosti, među njima i vrlo poznate osobe iz svih branši svjetskog života, obilaze po svojim jadranskim pohodima. Lista poznatih koja je tu dolazila na pijanog jastoga, žive škampe, školjke ili najbolje primjerke oborite ribe je podugačka.

 

Bogati imaju svoj tačno isplanirani raspored, njihovi asistenti redovno, sedmicama, čak i godinu prije rezervišu stol. Ili cijeli objekat. Uz najavljene želje događaju se i one iznenadne, zbog kojih se ekipa "Garifula" diže na noge i u najsitnijim noćnim satima.

 

- Zbog ispunjenja njihovih želja radimo 24 sata sedam dana u tjednu, cijelo ljeto. Ali stoji i to da strukturu gostiju kakvo smo ovo ljeto imali, doslovce ne pamtimo godinama. Zbog ekstra bogatih milijardera dizali smo male avione i helikoptere kako bismo im omogućili šoping u Zagrebu, posjet Splitu. Promatrali su panoramski hvarski arhipelag, odabirali najljepšu plažu samo za sebe.

 

Helikopter smo ovo ljeto naručivali i zbog iznimno skupih cigara, kubanki koje smo pronašli u Zagrebu. Odatle smo dovodili i brazilske plesačice. Zakupljivali smo im luksuzne vile koje imaju bazene i prostor za partyje, tražili im usluge wellnessa i masaže za kućne ljubimce. Osiguravali smo im dadilje i animatore za djecu, dovodili na jahte joga i meditacija stručnjake. Rezervirali cijeli klub, etažu ili restoran. Sve što požele, sve što im god padne na pamet. Nema ne može se, nema se. Sve se može. Svega ima. Nikada bolje ljeto - kaže Ivana.

 

Prohtjevi tipa žutih ili bijelih ruža koje se dostavljaju na brod, kupovinu točno određenog parfema ili pića više ni ne spadaju u skupinu ekstra zahtjeva. To su sada već normalni prohtjevi. Ovoljetni gosti sa željama teškim na hiljade, desetke hiljada eura mahom dolaze s područja Emirata. Odmah iza njih nalaze se prebogati Rusi i Amerikanci.

 

Ivana tvrdi kako Rusi naručuju ogromne količine žestica, njima je bitna količina. Arapi, oni koji piju alkohol, traže isto velike količine, no još skuplje primjerke. Svi uživaju u najboljoj ribi, kavijaru. Obožavaju najskuplje šampanjce…

 

Čitav tekst pročitajte OVDJE.

 

 

 

(Slobodna Dalmacija, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI